Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Sheldon Adelson: Ο μεγιστάνας του τζόγου που για πολλά χρόνια κοιμόταν στο πάτωμα μιας πολυκατοικίας

Ο Adelson, γιος ενός ταξιτζή, μεγάλωσε στο Dorchester, των Massachusetts και από την ηλικία
των 12 ετών άρχισε να πουλάει εφημερίδες. Το προφίλ του στο Forbes λέει πως πολλά χρόνια αφού εγκατέλειψε το City College of New York, απέκτησε μια περιουσία χειρίζοντας αυτόματους πωλητές, πουλώντας διαφημίσεις σε εφημερίδες, βοηθώντας μικρές επιχειρήσεις να μπουν στο χρηματιστήριο και χτίζοντας διαμερίσματα. Στη Μεγάλη Ύφεση έχασε σχεδόν όλη του την περιουσία αλλά κατάφερε να συλλέξει το μεγαλύτερο μέρος της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πλέον διοικεί το Las Vegas Sands, τη μεγαλύτερη εταιρία καζίνο του κόσμου και θεωρείται ο σημαντικότερος δωρητής των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes.

Στην πραγματικότητα κανένας άλλος στην ιστορία δεν κατάφερε να γίνει τόσο πλούσιος –και τόσο γρήγορα- όπως ο Sheldon Adelson. Τον Δεκέμβριο του 2004, η εταιρεία του Las Vegas Sands Corp. εισήχθη στο χρηματιστήριο και στα επόμενα δυο χρόνια η κεφαλαιοποίησή της εκτοξεύθηκε στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια! Με άλλα λόγια, κέρδιζε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια την ώρα, 24 ώρες την μέρα, συμπεριλαμβάνοντας τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου