Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Κρύβουν μέχρι και τις εικόνες στο Σισμανόγλειο για να γλυτώσουν την κατάσχεση


Ετοιμοι να εισβάλλουν οι δικαστικοί επιμελητές για οφειλή χρέους σε προμηθευτή ύψους 28.000 ευρώ - Πνίγουν το νοσοκομείο οι συνεχείς δικαστικές αποφάσεις και οι τελεσίδικες
κατασχέσεις σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών στις τράπεζες - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τα συνολικά χρέη 100 εκατ. ευρώ ποου κληρονόμησε το Σισμανόγλειο από το ΙΚΑ.

Σκηνές απίστευτες καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι εκτυλίχθηκαν σήμερα στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Σισμανόγλειο, όταν ο επικεφαλής του ιδρύματος ενημερώθηκε πως επίκειται κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του νοσοκομείου από προμηθευτή επειδή δεν βρέθηκαν χρήματα στους λογαριασμούς του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, στελέχη της διοίκησης κατέβαζαν από τους τοίχους εικόνες και άλλα αντικείμενα για να μην τα κατάσχουν οι δικαστικοί επιμελητές. Η σημερινή κατάσχεση αφορούσε οφειλή σε προμηθευτή ύψους 28.000 ευρώ.

«Σαν βρόγχος πνίγουν το Νοσοκομείο, οι συνεχείς δικαστικές αποφάσεις και τελεσίδικες κατασχέσεις σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων του Νοσοκομείου και των λογαριασμών του στις τράπεζες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρός της, κ. Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτει πως η Διοίκηση κάλεσε το Σωματείο να σταθεί εμπόδιο και να να διώξει όσους διενεργήσουν την κατάσχεση με βάση τη δικαστική απόφαση. «Οι εργαζόμενοι καλούνται στα δύσκολα. Στις φιέστες πάνε μόνοι τους» λέει με νόημα ο κ. Γιαννάκος.

Η ιστορία των χρεών και των επαπειλούμενων κατασχέσεων

Το 2011 το Σισμανόγλειο απορρόφησε το 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου), «απορροφώντας» όμως και τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Σημειωτέον, πως κατά την ΠΟΕΔΗΝ τα χρέη του νοσοκομείου έπρεπε να αναληφθούν από το υπουργείο Εργασίας στο οποίο ανήκε.

Το χρέος προέρχεται από προμηθευτές και εργαζόμενους που πρόσφεραν υπηρεσίες στο 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ και ήταν 75 εκατ. Ευρώ, ωστόσο με τους ανατοκισμούς σήμερα ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Σισμανογλείου είναι 25 εκατ. ευρώ.

«Από το 2011 που μεταφέρθηκε το χρέος του Θεραπευτηρίου στο Σισμανόγλειο, δεν δόθηκε λύση, αν και γνώριζαν ότι είναι αδύνατον να αποπληρωθεί. Δεν ανέλαβε ως όφειλε το Υπουργείο Υγείας την εξόφληση του χρέους έμμεσα ή άμεσα» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας όμως πως «ειδικά εδώ και δύο χρόνια, ο Αν. Υπουργός Υγείας παρακολουθεί το ζήτημα ως θεατής, παρότι ξεκίνησαν οι κατασχέσεις και έρχονται η μία πάνω στην άλλη, από προμηθευτές και εργαζόμενους του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ».

Παναγιώτα Καρλατήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου