Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δορυφόρο που θα εξολοθρεύει εχθρικά υποβρύχια με λέιζερ αναπτύσσει η Κίνα

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ο δορυφόρος θα είναι ικανός να καταστρέφει στόχους σε βάθος ακόμη και 500 μέτρων κάτω από τη θάλασσα
Υψηλής τεχνολογίας λέιζερ που θα εφαρμόζεται σε δορυφόρους και θα είναι ικανό να εντοπίζει και να καταστρέψει εχθρικά υποβρύχια σε μεγάλο βάθος, αναπτύσσει η Κίνα.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ο δορυφόρος θα είναι ικανός να καταστρέφει στόχους σε βάθος ακόμη και 500 μέτρων κάτω από τη θάλασσα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και για ειρηνικούς σκοπούς όπως η συγκέντρωση δεδομένων για τους ωκεανούς.

Το εγχείρημα ονομάζεται Guanlan που μεταφράζεται με τη φράση «κοιτάζοντας τα μεγάλα κύματα» και ξεκίνησε τον Μάιο σε εργαστήριο Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα.

Ο δορυφόρος σχεδιάστηκε από το Πιλοτικό Εθνικό Εργαστήριο, ωστόσο διάφορα εξαρτήματα αναπτύχθηκαν σε περισσότερα από 20 ιδρύματα και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

«Θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα», τονίζει ο Σονγκ Ζιαοκουάν, ένας από τους ερευνητές του προγράμματος Gualan.

Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν κάποιο λέιζερ που να στοχοποιεί υποβρύχια εδώ και μισό αιώνα σε όλο τον κόσμο.

Πάντως άλλοι ερευνητές εκτιμούν ότι η χρήση του υπερσύγχρονου όπλου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από το νερό είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου