Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Viral στην Τουρκία η 11χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία που διάβαζε...

Μέσα σε μία εβδομάδα η ζωή της Χαλίμε άλλαξε καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το νεαρό κορίτσι να πάει στο σχολείο - Ο τοπικός δήμος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα εκπαίδευσής της

Πώς μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξε η ζωή της 11χρονης, όταν το «σκληρό» βίντεο που την έδειχνε να μελετά σε σκουπιδότοπο της Κωνσταντινούπολης έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ήρθε στην Κωνσταντινούπολη πριν ένα χρόνο με τα έξι αδέλφια της και τους γονείς της από τη Συρία για μια καλύτερη ζωή. Η 11χρονη Χαλίμε Κούμα είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και μέχρι πρότινος δεν πήγαινε σχολείο αλλά βοηθούσε τον 35χρονο πατέρα της να μαζεύει σκουπίδια από τους δρόμους της Πόλης και να τα δίνει για ανακύκλωση ώστε να κερδίζει τα προς το ζην.

Όμως, η ζωή «χαμογέλασε» στη μικρή προσφυγοπούλα όταν πρόσφατα ένας περαστικός στη συνοικία Arnavutköy (Μέγα Ρεύμα) παρατήρησε την 11χρονη μέσα σε ένα σάκο με χαρτόνια και δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να κρατά ένα βιβλίο και ένα μολύβι. Ο άγνωστος τράβηξε βίντεο με τη συγκινητική σκηνή και το ανέβασε στο διαδίκτυο. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral και στη γειτονική χώρα δημιουργήθηκε σάλος. Μέσα σε μία εβδομάδα η ζωή της Χαλίμε άλλαξε καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το νεαρό κορίτσι να πάει στο σχολείο ενώ ο τοπικός δήμος ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει όλα τα έξοδα εκπαίδευσης της 11χρονης.

«Αγαπώ τον πατέρα, την μητέρα και τα αδέλφια μου. Δεν υπάρχει άλλο άτομα μέσα στο σπίτι μας που να έχει δουλειά, εκτός από τον πατέρα μου», δήλωσε στον τουρκικό Τύπο η μαθήτρια, πλέον, από τη Συρία. Μέχρι πρότινος από τα επτά παιδιά της οικογένειας μόνο το μικρότερο, που είναι κορίτσι, πήγαινε στο σχολείο.

Εύα Παυλάτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου