Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Eurohoops Dome: Το πρώτο SmartCourt γήπεδο στην Ελλάδα


Το PlaySight είναι μία πλατφόρμα που μέσω τεχνολογίας βίντεο και ανάλυσης επιδόσεων βοηθά αθλητές και ομάδες να σημειώνουν περισσότερες επιτυχίες και να προπονούνται πιο αποτελεσματικά.
Το PlaySight είναι μία διεθνής εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2013. Συνδέει αθλητές, προπονητές, ομάδες και προπονητικές εγκαταστάσεις με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε βίντεο και αναλύσεις.
Έπειτα από χρόνια μελετών για τη βελτίωση της άμυνας του ισραηλινού στρατού και άλλων πελατών μέσω προσομοιώσεων πολέμου, οι ιδρυτές του PlaySight επιδίωξαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία της εταιρίας σε ένα ολοκαίνουριο τομέα, τον αθλητισμό.

Αίτηση συμμετοχής αθλητή στη Eurohoops Academy 2018-19

Το PlaySight μετατρέπει κανονικές αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα σε “SmartCourts” συνδέοντάς τα μέσω του διαδικτύου με την πλατφόρμα του PlaySight. Με τις μόνιμα εγκαταστημένες κάμερες υψηλής απόδοσης σε όλο το παρκέ, το PlaySight τροφοδοτεί όλους τους τομείς του μπάσκετ, από την προπόνηση στην απόδοση. Η πραγματική δύναμη του PlaySight είναι στην πλατφόρμα του με τα άμεσα βίντεο, την αυτόματη καταγραφή και ανάλυση, την πλήρη ενσωμάτωση, τη δημιουργία περιεχομένου και πολλά ακόμα.



Όσον αφορά το μπάσκετ, το “SmartCourt” περιέχει έως εννέα κάμερες γύρω από το παρκέ, ανάμεσα στις οποίες μία κάμερα 4K SmartTracker που ακολουθεί αυτόματα και καταγράφει όλες τις ενέργειες. Πέρα από τη ζωντανή ροή, το “SmartCourt” προσφέρει άμεσα ριπλέι από κάθε γωνία της κάμερας, επιτρέποντας στους αθλητές και προπονητές να εκμεταλλευτούν τον περιορισμένο χρόνο προπονήσεων με σημαντικότερο σκοπό, με μεγαλύτερη εστίαση και καλύτερη απόδοση.

Δεδομένου ότι όλα τα βίντεο και τα δεδομένα του PlaySight αποθηκεύονται στην πλατφόρμα, είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή από ένα εξουσιοδοτημένο κάτοχο λογαριασμού. Αυτό σημαίνει ότι οι προπονητές και οι παίκτες μπορούν να μελετήσουν άμεσα τα βίντεο μέσω tablet από το παρκέ ή να τα παρακολουθήσουν αργότερα μέσα από τον λογαριασμό τους. Το PlaySight μπορεί επίσης να μεταδώσει ζωντανά οποιοδήποτε παιχνίδι ή προπόνηση προσφέροντας νέους τρόπους επαφής των ομάδων με τους φιλάθλους. Η αναπαραγωγή ματς ή προπονήσεων δεν χρειάζεται διαχειριστή ή επεξεργαστή, καθώς είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν το PlaySight και βοήθησαν την εταιρεία να δημιουργήσει την τεχνολογία του “SmartCourt”. Ο τζένεραλ μάνατζερ, Μπομπ Μάιερς, διέκρινε άμεση επίδραση του “SmartCourt” στην ομάδα του. “Το PlaySight είναι πολύτιμο εργαλείο για τους κόουτς και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ. Η συσκευή μπορεί αυτόματα να καταγράψει προπονήσεις από διάφορες πλευρές, κάτι που επιτρέπει σε ολόκληρο το επιτελείο μας, συμπεριλαμβανόμενου των υπεύθυνών μας για τα βίντεο, να βοηθούν στις προπονήσεις και σε άλλες δραστηριότητες στο παρκέ. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλύτερη απόδοση στον συγκεκριμένο τομέα και είναι πολύ χρήσιμο για το επιτελείο μας”.

Το “SmartCourt” χρησιμοποιείται από ομάδες του NBA, επαγγελματικές λίγκες και πανεπιστήμια, καθώς επίσης και από κορυφαία σχολεία και ακαδημίες όλου του κόσμου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για σύνδεση με την επόμενη γενιά αθλητών, το PlaySight θα επεκταθεί φέτος στην Ελλάδα μέσω του Eurohoops Dome, που θα είναι το πρώτο γήπεδο της χώρας με SmartCourt.

Πηγή: www.eurohoops.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου