Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσία της κυρίας Θάνου και με βολές κατά Μητσοτάκη η αλλαγή φρουράς στο Υπ. Δικαιοσύνης


Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε περήφανος για το έργο του στο υπουργείο - Καλογήρου:
Δικαιοσύνη και πολιτική απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος
«Η δικαιοσύνη και η πολιτική εξουσία πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος» τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία παραβρέθηκε και η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

«Το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικία απέναντι στην επιείκεια και η απόκτηση δύναμης απέναντι στο γενικό καλό», επισήμανε ο 43χρονος νέος υπουργός Δικαιοσύνης, επικαλούμενος σχετικό απόφθεγμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.


Ο κ. Καλογήρου, ο οποίος διαδέχεται στο νευραλγικό αυτό υπουργείο τον κ. Στ. Κοντονή, δίνοντας το «στίγμα» των προτεραιοτήτων του, έκανε λόγο για ανάγκη αποτελεσματικής απόδοσης δικαιοσύνης για τους πολλούς. Επίσης, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής θα πρέπει να βελτιωθεί η δουλειά των δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, τους επόμενους μήνες -όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης- «θα κληθούμε να υποστηρίξουμε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης» αλλά και «να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση δικαστηρίων».


Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε περήφανος για το έργο του στο υπουργείο και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που του έδωσε τη δυνατότητα να ασκήσει «δύσκολα και κρίσιμα καθήκοντα». Αναφερόμενος δε στους δικαστικούς λειτουργούς, ο κ. Κοντονής τόνισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία (των δικαστικών λειτουργών) όχι όλοι εκτελούν τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και εντιμότητα».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας: «Η κυβέρνηση δίνει όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη μάχη απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέδραμε για να πέσει η χώρα στα βράχια, στόχος μας είναι να μην επανέλθει αυτό το σύστημα, το σύστημα με τον κ. Μητσοτάκη με τη Νέα Δεξιά που δομείται από τον ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία, για να μην γυρίσει η Ελλάδα πίσω. Αυτήν την προσπάθεια θα την εκτιμήσει ο ελληνικός λαός». Στην προσπάθεια αυτή, όπως είπε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης «μπορούμε να συμμετάσχουμε είτε ως απλοί στρατιώτες είτε ως εντεταλμένοι».

Τέλος, σε τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Αποχαιρετώ τον Στ. Κοντονή και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Καλωσορίζω τον Μιχάλη Καλογήρου και του εύχομαι καλή επιτυχία. Εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, έχει την πολύτιμη αρωγή της ευφυίας, μετριοπάθειας του και της βαθιάς γνώσης των ευαίσθητων θεμάτων της δικαιοσύνης. Όσο για μένα θα παραμείνω ρομαντικός, σφοδρός πολέμιος κάθε λογικής που οδηγεί σε διαστημικές παγίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου