Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ιταλία: Η κυβέρνηση βάζει τέλος στη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές


Για την κυβέρνηση της Ιταλίας, η εργασία την Κυριακή καταστρέφει τις οικογενειακές αξίες
Κλειστά θα είναι τις Κυριακές από το 2019 τα εμπορικά καταστήματα στην Ιταλία. Για την κυβέρνηση της Ρώμης, η εργασία την Κυριακή καταστρέφει τις οικογενειακές αξίες.

Ο αντιπρόεδρος του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, υπουργός Εργασίας και ηγέτης του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», Λουίτζι Ντι Μάιο προανήγγειλε αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και συγκεκριμένα στον κανονισμό λειτουργίας των εμπορικών κέντρων σε αργίες και Κυριακές.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει σταματήσει η λειτουργία των εμπορικών κέντρων τις Κυριακές», ανακοίνωσε ο Ντι Μάιο, προσθέτοντας ότι θα εγκριθεί ειδικός νόμος, με τον οποίον θα τροποποιηθεί η νομοθεσία για απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας, την οποία είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.

«Η απελευθέρωση των ωραρίων που θέσπισε η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Τζουζέπε Μόντι καταστρέφει τις ιταλικές οικογένειες, πρέπει να αναθεωρήσουμε ότι ισχύει για κανονισμούς και ωράρια», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της δυτικής Ευρώπης ισχύουν περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ωστόσο, η πρακτική των ανοικτών εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή γνώρισε άνθηση στην ανατολική Ευρώπη τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι καταναλωτές «αγκάλιασαν» τα εμπορικά κέντρα ως ένδειξη οικονομικής ευημερίας ύστερα από δεκαετίες ελλείψεων υπό τα κομμουνιστικά καθεστώτα. Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο, Πολωνοί βουλευτές ενέκριναν τη νομοθεσία που προβλέπει ότι σταδιακά θα αναγκαστούν όλα τα καταστήματα, εκτός των μικρότερων, να παραμένουν κλειστά τις περισσότερες Κυριακές. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2018 έχοντας την αμέριστη στήριξη της πανίσχυρης στην Πολωνία Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου