Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Χοιρινά μπριζολάκια με καπνιστή πάπρικα και σαλάτα με κολοκυθάκια

Ζουμερά μπριζολάκια με πικάντικη μαρινάδα, που ψήνετε στη σχάρα και συνοδεύετε στο τραπέζι με δροσερή σαλάτα από μαριναρισμένα, ωμά κολοκυθάκια. Θα σας ενθουσιάσουν με τη γεύση τους.


Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'

Υλικά

    Για τα μπριζολάκια

  • 1½ κιλό μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (χωρίς κόκαλο)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη
  • αλάτι
  • Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή αλεσμένοι στο μύλο μπαχαρικών
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ντίνα Νικολάου
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αρχειοθήκη ιστολογίου