Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Για πρώτη φορά μουσουλμάνα διαγωνιζόμενη με χιτζάμπ στα βρετανικά καλλιστεία

H 20χρονη κοπέλα είναι φοιτήτρια Νομικής και εργάζεται ως σχεδιάστρια μόδας από τα 16 της χρόνια
Μια 20χρονη φοιτήτρια Νομικής πρόκειται να γίνει σύντομα η πρώτη καλλονή που θα διαγωνιστεί στον τελικό του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Αγγλία» φορώντας... χιτζάμπ.

Η Σάρα Ιφτεκάρ, από το Χάντερσφιλντ, φιλοδοξεί να αναδειχθεί νικήτρια των φετινών καλλιστείων στην χώρα της και να κερδίσει το πολυπόθητο στέμμα.

Η μουσουλμάνα φοιτήτρια, η οποία δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες στο Instagram που τη δείχνουν να ποζάρει με παραδοσιακά πακιστανικά ρούχα και αξεσουάρ, δηλώνει «συγκλονισμένη» και «πανευτυχής» απλά και μόνο από το γεγονός ότι πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού.

Πανηγυρίζοντας για την πρόκρισή της τον περασμένο Ιούλιο, είχε γράψει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό: «Ουάου! Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω πόσο εκπληκτικά ένιωσα ακούγοντάς το όνομά μου στη λίστα με τις φιναλίστ. Οι ευκαιρίες που έρχονται με αυτήν την πρόκριση είναι μεγαλύτερες από αυτές που ήλπιζα ποτέ να έχω και θα είμαι για πάντα ευγνώμων».



Η νεαρή σπουδάστρια νομικής εργάζεται ως μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας από τα 16 της και έχει ήδη συμμετάσχει σε έναν άλλον διαγωνισμό ομορφιάς, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως έχει δηλώσει, στον αυριανό τελικό πρόκειται να συμμετάσχει φορώντας χιτζάμπ για να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και να δείξει ότι η ομορφιά έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Αν αναδειχθεί νικήτρια, η Ιφτεκάρ θα ταξιδέψει στην Κίνα για να εκπροσωπήσει την χώρα της στον διαγωνισμό «Μις Κόσμος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου