Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε πως θα «ξεφουσκώσετε» τον ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια

Τη σημαντική μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τρέχοντος έτους για τα αγροτεμάχια που κατέχουν θα μπορούν, σύντομα, να εξασφαλίσουν όσοι
φορολογούμενοι παρέλειψαν να δηλώσουν σωστά στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της Εφορίας τυχόν υφιστάμενα εντός των αγροτεμαχίων κτίσματα που δεν είναι κατοικίες.

Η δυνατότητα αυτή θα παρασχεθεί, εντός των προσεχών ημερών, μέσω της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής εφαρμογής του συστήματος TAXISNET για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9 και για το έτος 2018.

Υποβάλλοντας τροποποιητικές- δηλώσεις Ε9 έτους 2018 με τις οποίες θα διορθώσουν τα στοιχεία για τα αγροτεμάχιά τους, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα καταφέρουν να «ξεφουσκώσουν» έστω και εκ των υστέρων τις συνολικές χρεώσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου τα οποία έλαβαν πρόσφατα.

Πώς γίνεται η διόρθωση
Σύμφωνα τώρα με τις οδηγίες μηχανογραφικής επεξεργασίας των δηλώσεων Ε9 που έχει εκδώσει η πρώην Γ.Γ.Δ.Ε. και νυνΑ.Α.Δ.Ε, σε περίπτωση κατά την οποία στον πίνακα 2 του Ε9 έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο (η στήλη 17) αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου (στη στήλη 17α ή 17β ή 17γ) τότε θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία και ο φόρος πενταπλασιάζεται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου