Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

«Απόβαση» Ρώσων στον Πόρο - Δείτε την εντυπωσιακή φρεγάτα «Admiral Essen»

Το εντυπωσιακό, υπερσύγχρονο πλοίο έχει αγκυροβολήσει στον Πόρο, ανοιχτά στον κόλπο του Ασκελίου
Στον Πόρο αγκυροβόλησε χθες η φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού “Admiral Essen”, μήκους 125μ. και με πλήρωμα 175 ανδρών.

Το εντυπωσιακό, υπερσύγχρονο πλοίο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά στον κόλπο του Ασκελίου, στα ανατολικά του Πόρου, με φόντο την Μονή Ζωοδόχου Πηγής, πολιούχο του νησιού και σημείο αναφοράς από το πέρασμα του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Πόρο.



Η ρώσικη φρεγάτα θα παραμείνει στον Πόρο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, και βρίσκεται στο νησί, στο πλαίσιο της επετείου της συμπλήρωσης των 190 χρόνων από την επίσημη έναρξη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του Ρώσου εκπροσώπου Μαρκ Βούλγαρη στον Ιωάννη Καποδίστρια στις 17 Σεπτεμβρίου 1828, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πόρος αποτελεί σημείο αναφοράς των ελληνορωσικών σχέσεων, γεγονός που αναδεικνύεται και από την αναθηματική πλακέτα που τοποθετήθηκε από τη ρωσική πρεσβεία και τον Δήμο Πόρου το 2016 στο κτίριο που αποτέλεσε την οικία του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, σήμερα πραγματοποιήθηκε και τελετή στον χώρο μπροστά από την πρώην οικία Καποδίστρια, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Ρώσο πρέσβη, το πλήρωμα της φρεγάτας και τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου