Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς γίνεται το ανθρώπινο σώμα μετά από 55 ώρες κολύμβηση

Από μικρός ο Maarten van der Weijden από την Ολλανδία, θεωρείτο ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο κολύμβησης. Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η καριέρα του, στα 19 του χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο.

Οπως αναφέρει το Bored Panda που παρουσιάζει το θέμα, οι προβλέψεις των γιατρών δεν ήταν ελπιδοφόρες και είπαν ότι υπήρχε μια πολύ μικρή πιθανότητα να επιβιώσει από τη λευχαιμία. Αλλά ο Maarten τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος.

Κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο και να επιστρέψει στην κολύμβηση ενώ απέσπασε και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.
Οι περισσότεροι αθλητές είναι γνωστό ότι αγγίζουν τα όρια τους και ο Maarten σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πρόσφατα o κολυμβητής προσπάθησε να κολυμπήσει απόσταση 200 χιλιομέτρων, στη βόρεια Ολλανδία, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα του καρκίνου.
Το κολύμπι ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 3 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και σύντομων διαστημάτων ανάπαυσης. Ωστόσο, καθώς κολυμπούσε, αρρώστησε και το νερό κρίθηκε πάρα πολύ μολυσμένο, για να συνεχίσει. Είχε  όμως καταφέρει να κολυμπήσει απόσταση 163 χιλιομέτρων σε 55 ώρες. Και παρόλο που δεν κατάφερε να πιάσει τον αρχικό  στόχο, συγκέντρωσε ποσό που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια δολάρια!

Δείτε πώς τα κατάφερε










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου