Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Θύμα ληστείας στο Ελληνικό: «Με χτυπούσαν και απειλούσαν ότι θα με σκότωναν»


Η σοκαριστική περιγραφή της 55χρονης οικιακής βοηθού της 93χρονης κατάκοιτης γυναίκας που στο σπίτι της εισέβαλαν τρεις ληστές- Έφυγαν με λεία 80 ευρώ και άρπαξαν την αλυσίδα που φορούσε η γιαγιά στο λαιμό της
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ίδια και η κατάκοιτη ηλικιωμένη την οποία φροντίζει, στα χέρια τριών ληστών, περιγράφει στο protothema.gr η 55χρονη οικιακή βοηθός.
Οι αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι που ζουν οι δύο γυναίκες στο Ελληνικό και έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν και την κατάκοιτη 93χρονη!
Τελικά, οι ληστές πήραν τα ογδόντα ευρώ, όλα κι όλα, που υπήρχαν στο σπίτι.
Φοβισμένη και μη έχοντας ξεπεράσει το σοκ της από τα γρονθοκοπήματα των ληστών στο κεφάλι, η 55χρονη γυναίκα περιγράφει στο protothema.gr:

"Προχτές το βράδυ άφηςσα τη γιαγιά μέσα στο σπίτι γιατί είναι στο κρεβάτι και δεν μπορεί να κουνηθεί και βγήκα έξω στο μπαλκόνι για να κάνω ένα τσιγάρο. Οι ληστές πρέπει να παρακολουθούσαν καιρό το σπίτι και τις κινήσεις μας.
Ξαφνικά , βλέπω να ορμάνε κατά πάνω μου τρεις νέοι με μαύρα ρούχα και στο κεφάλι φορούσαν τις κουκούλες από τις φόρμες τους.
Κρατούσαν διάφορα εργαλεία στα χέρια τους και με κατσαβίδια απειλούσαν τις ζωές μας.
Μας έλεγαν: «Δώσε μας τα λεφτά αλλιώς θα σας σκοτώσουμε».
Τη γιαγιά δεν την πείραξαν αλλά εμένα μου έριξαν μπουνιές στο κεφάλι και με τα κατσαβίδια με απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν.
Είχε η γιαγιά κάποια χρήματα , είχα κι εγώ κάτι λίγα και μας πήραν 80 ευρώ. Αυτοί γύριζαν μέσα στα δωμάτια του σπιτιού , τα πέταξαν όλα κάτω , έψαχναν να βρουν χρήματα. Επειδή στην αρχή δεν έβρισκαν τα χρήματα, βούτηξαν από το λαιμό της γιαγιάς την αλυσίδα που φορούσε. Φοβήθηκα τόσο πολύ για τη ζωή μου την ώρα που μου έριχναν τις μπουνιές . Ζαλίστηκα και νόμιζα ότι δεν θα έβγαινα ζωντανή από τα χέρια τους"λέει στο protothema.gr η οικιακή βοηθός.

Στο protothema.gr μίλησε και ένα συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης γυναίκας .

" Δεν ήμουν στο σπίτι εκείνη την ώρα αλλά οι ληστές το έκαναν φύλλο και φτερό . Πέταξαν τα συρτάρια κάτω από τις ντουλάπες για να βρουν χρήματα , έψαχναν όλα τα δωμάτια και τα ρούχα .
Αυτοί δεν έφευγαν από το σπίτι αν δεν έπαιρναν χρήματα. Πρέπει να παρακολουθούσαν το σπίτι από καιρό και να είδαν ότι εδώ μένουν δυο γυναίκες μόνες τους και να περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εισβάλλουν.
Η γιαγιά είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι και δεν μπορεί να κουνηθεί, εμείς μετά από αυτό που συνέβη θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας γιατί φοβόμαστε οτι μπορεί να ξανάρθουν.
Η γυναίκα που την προσέχει ακόμα πονάει το κεφάλι της από τις μπουνιές που της έριξαν και έχει τρομάξει. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της αλλά και εμείς εδώ ζούμε με το φόβο τώρα.

Το χρονικό

Στη μονοκατοικία της οδού Ιασωνίδου,την Τρίτη το βράδυ βρισκόταν στο σπίτι η ηλικιωμένη γυναίκα και η 55χρονη οικιακή βοηθός. Μια γυναίκα η οποία βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι καθώς η 93χρονη λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει είναι κατάκοιτη.
Η οικιακή βοηθός ανοίγει την πόρτα για να καπνίσει ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι και πριν προλάβει να αντιδράσει, τρεις κουκουλοφόροι που πιθανότατα είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν να βγει το θύμα τους, όρμησαν πάνω της και με κατσαβίδια στα χέρια τη διατάζουν να ξαναμπεί στο σπίτι. Έντρομη η 55χρονη υπακούει και μόλις οι δράστες εισβάλλουν στο εσωτερικό και με τα κατσαβίδια γρονθοκοπούν την 55χρονη γυναίκα για να τους πει που θα βρουν τη λεία τους.
Έκανε φύλλο και φτερό τους χώρους, αναποδογύριζαν συρτάρια και ντουλάπες και έψαχναν για αρκετή ώρα χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν αρκετά χρήματα παρά μόνο 80ευρώ. Μάλιστα, ο ένας τράβηξε τον σταυρό που φορούσε η 93χρονη η οποία καθηλωμένη στο κρεββάτι έβλεπε το σκηνικό τη της φρίκης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου