Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Πρότυπη διαχείριση πρασίνου στο Δήμο Λαυρεωτικής

Στο πλαίσιο διαχείρισης του πρασίνου στο Δήμο Λαυρεωτικής και κατόπιν απόφασης το Δημοτικού Συμβουλίου για συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), σήμερα Πέμπτη 3/5/2018 ειδική νταλίκα με μηχανισμό λειοτεμαχισμού κλαδεμάτων ήρθε στην περιοχή Νεράκι.
Στο σημείο έγινε ενδελεχής καθαρισμός των κλαδεμάτων και του πρασίνου από το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να διαχωριστεί το πράσινο από τα υπολείμματα πλαστικών συσκευασιών οικιακού πρασίνου.

Το αποτέλεσμα είναι ολοκάθαρα τεμαχισμένα πράσινα υπολείμματα, που ο όγκος τους είναι μειωμένος στο ¼ του αρχικού πρασίνου και τα οποία ο Δήμος μας μεταφέρει χωρίς κόστος στο εργοστάσιο βιοαποβλήτων στη Φυλή.

Με την παραπάνω διαδικασία και σε συνδυασμό με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που θεσπίστηκε, οι δημότες θα υποχρεούνται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα κλαδέματά τους εντελώς δωρεάν σε καθορισμένα σημεία στην Κερατέα, το Λαύριο και την Καμάριζα, όπου κάθε μήνα σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ αυτά θα γίνεται ο λειοτεμαχισμός και θα μεταφέρονται εν συνεχεία στη Φυλή.

Ας σημειωθεί ότι τα απορρίμματα από τους κάδους σύμμεικτων  και ανακύκλωσης φτάνουν τους 13.000 τόνους/έτος, ενώ το πράσινο που συλλέγεται από όλο το Δήμο αγγίζει τους 26.000 τόνους.
Στόχος μας είναι η διαλογή των υλικών στην πηγή, η δημιουργία πολλών ρευμάτων ανακύκλωσης, κάποιων από αυτών στα πράσινα σημεία που σύντομα θα λειτουργήσουν, αλλά και η αποστολή όσο το δυνατόν λιγότερων ποσοτήτων απορριμμάτων στη Φυλή, προστατεύοντας έτσι τόσο το περιβάλλον όσο και τους πολίτες.

Ακολουθεί σύντομο βίντεο από τη σημερινή διαδικασία καθαρισμού, φόρτωσης και λειοτεμαχισμού του πρασίνου στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου