Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Τρόμος στο Μπρίστολ από Airbus που πετούσε πολύ χαμηλά

Μια δοκιμαστική πτήση που έγινε πολύ χαμηλά προκάλεσε πανικό στους κατοίκους -
«Μπορούσαμε να δούμε τον πιλότο» καταγγέλλουν

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους του βόρειου Μπρίστολ μια δοκιμαστική πτήση ενός Airbus. Ο λόγος; Το αεροπλάνο πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, που όπως λένε οι κάτοικοι «μπορούσαμε να δούμε τον πιλότο».

Βλέποντας το Airbus να πετά τόσο χαμηλά, οι κάτοικοι φοβήθηκαν ότι θα υπάρξει συντριβή του.

Σύμφωνα με την Bristol Post, το αεροσκάφος πετούσε κάτω από τα 2.000 πόδια, καθώς η κατασκευάστρια Airbus ήθελε να κάνει δοκιμές θορύβου στο νέο της μοντέλο A321LR Neo.

Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι η κίνηση να γίνουν οι δοκιμές χωρίς να ειδοποιηθούν ήταν «ηλίθια».

Το μοντέλο A321LR δεν θα πραγματοποιήσει εμπορικές πτήσεις μέχρι το τέλος του 2018. Οι κάτοικοι που είδαν το αεροπλάνο πάνω στον ουρανό του Μπρίστολ το περιέγραψαν ως «φανταστικό», χωρίς να παραλείπουν όπως να εκφράζουν τις ανησυχίες του για τη χαμηλή πτήση που πραγματοποίησε.

«Πόσο ηλίθιο να το κάνεις χωρίς να προειδοποιείς τους ανθρώπους», έγραψε ένας κάτοικος στα κοινωνικά δίκτυα, προσθέτοντας ότι ήταν «τόσο χαμηλά στο σπίτι της μητέρας μου που ήταν μόνη της και πανικοβλήθηκε».

Ένας άλλος χρήστης έγραψε ότι ήταν σπίτι με τα παιδιά του και φοβήθηκαν ότι θα συντριβεί.



Εκπρόσωπος της Airbus, ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί πανικού πολιτών, ανέφερε ότι ο πιλότος πετούσε πάνω από το Φίλτον στα όρια που προβλέπουν οι κανονισμοί, δηλαδή περίπου στα 2.000 πόδια, ενώ διευκρίνισε ότι η πτήση ήταν μέρος των δοκιμών για το καινούριο μοντέλο A321LR Neo.

Η πτήσει έγινε από την Τουλούζ στο Κάρντιφ και μετά πάνω από το Μέιντενχεντ, πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στην Τουλούζ.

Λίγες ώρες πριν τη δοκιμαστική πτήση, στο βρετανικό λογαριασμό της Airbus στο twitter υπήρξε ανάρτηση που έγραφε: «Ανυπομονούμε για την χαμηλή και αργή δοκιμαστική πτήση του #Airbus A321LR Neo πάνω από την περιοχή του Φίλτον, περίπου στις 2.30 μ.μ. ως μέρος του προγράμματος δοκιμών του αεροσκάφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου