Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΙΡΙΔΑ: ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

irida
«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι των οποίων η μοίρα είναι ήδη γραμμένη», είπε αργά και κατανυκτικά. «Η ζωή τους είναι προδιαγεγραμμένη και μπορώ να τη δω. Όμως, υπάρχουν
και άνθρωποι οι οποίοι φτιάχνουν μόνοι τους τη μοίρα τους. Ελέγχουν μόνοι τους την τύχη τους. Αλλάζουν τη ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη, σπρωγμένοι από όνειρα και συναισθήματα που άλλοι δεν κατέχουν. Άνθρωποι σαν εσένα, Λίλλιαν των Μπεάτριεν… Δεν μπορώ να δω τη μοίρα σου, γιατί δεν έχει γραφτεί ακόμα. Θα τη γράψεις εσύ, με τα ίδια σου τα χέρια».
Αυτή είναι η μοίρα της νεαρής πριγκίπισσας Λίλλυ που αρχίζει να γράφεται τη μέρα που συναντά τον αινιγματικό νεαρό που ακούει στο όνομα Σον. Όταν ο νεαρός εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω μόνο το όνομά του, η Λίλλυ θα ξεκινήσει για χάρη του ένα ταξίδι προς το άγνωστο, με μοναδικά εφόδια την αγάπη και την πίστη της. Ο δρόμος της θα διασταυρωθεί με τη τραγική ιστορία της πανέμορφης Ίριδας, της κατεστραμμένης πόλη του βασιλείου Αρίλιον, και θα έρθει αντιμέτωπη με τη μανία της εκδίκησης και σκοτεινές μαγικές δυνάμεις που αποζητούν την καταστροφή.
Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Σουζάνας Χατζηνικολάου, «Ίριδα: η πόλη της ψυχής μας», μας εισάγει σε ένα φανταστικό κόσμο με έντονα στοιχεία παραμυθιού, στον οποίο κυριαρχούν υπέρτατες αρετές, όπως η φιλία και η αγάπη, αλλά και υπέρτατα πάθη, όπως το μίσος και η εκδίκηση.  Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα άρχισε να παίρνει σάρκα και όστα με έναν αρκετά αντισυμβατικό τρόπο μέσα από το προσωπικό ιστολόγιο της συγγραφέως. Πολύ σύντομα η ιστορία και οι χαρακτήρες του βιβλίου αγαπήθηκαν από τη μπλογκόσφαιρα και έτσι προέκυψε η συνεργασία της συγγραφέως με τις εκδόσεις Πατάκη.
Το βιβλίο διακρίνεται από μια δυναμική πλοκή που δεν κουράζει παρά το μεγάλο όγκο του, γλώσσα που ρέει, καλοδιατυπωμένες περιγραφές και «αληθινούς» διαλόγους, στοιχεία που διατηρούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Η ιστορία απευθύνεται κατά βάση σε νεαρούς εφήβους, χωρίς όμως να περιορίζεται στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό καθώς τα όσα πραγματεύεται αφορούν και σε μεγαλύτερους αναγνώστες. Επενδύοντας στο γνωστό τρίπτυχο: μαγεία, νεαροί ήρωες και μια ιστορία αναζήτησης και αγάπης, η συγγραφέας κατορθώνει να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία, κάνοντας έτσι μια πολύ εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της φαντασίας, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί και με άλλα έργα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή από τις εκδόσεις Πατάκη. Πληροφορίες και τα τελευταία νέα για το βιβλίο μπορείτε επίσης να βρείτε στο προσωπικό ιστολόγιο της Σουζάνας Χατζηνικολάου: souzywrite.blogspot.com.
Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 127.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου