Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι - Ρώσικη ρουλέτα

Ας υποθέσουμε ότι το ΚΕΛ είναι έτοιμο αύριο το πρωί. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να δομηθεί το δίκτυο των 4 πόλεων, Ραφήνας, Πικερμίου, Σπάτων και Αρτέμιδος; Πόσο χρόνο
χρειάζεται να αποπερατωθεί η σύνδεση των δικτύων με το ΚΕΛ; Ας μην αναφερθούμε στο οικονομικό κόστος που θα επιβαρύνει τον κάθε δημότη που θα πρέπει να συνδεθεί με το δίκτυο. 
Και ειδικά με την κρίση που διανύουμε με ποια κονδύλια θα μπορούσε να συντηρηθεί αυτό το έργο; Η Ψυτάλλεια υπάρχει καθώς και τα κονδύλια συντήρησής της. 
Μπορεί εξειδικευμένη γνώση να μην έχουμε, διαθέτουμε όμως την μνήμη που περιγράφει με τι τσαπατσουλιά και προχειρότητα γίνονται όλα τα έργα στην Ελλάδα. Η Ψυτάλλεια έκανε 15-20 χρόνια για να λειτουργήσει με προδιαγραφές που να μην μολύνουν το περιβάλλον και με τις οποίες λειτουργεί σήμερα.
Για ένα περιφερειακό ΚΕΛ δήμων με αυτούς του Δημάρχους και Περιφερειάρχη πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει;

Εμείς Ρώσικη ρουλέτα με 5 σφαίρες στην θαλάμη και μια άδεια δεν παίζουμε. Η μόνη "άδεια" που μπορεί να μας σώσει είναι η σύνδεση με την Ψυτάλλεια. Όλες οι άλλες είναι σφαίρες στο κεφάλι. Εδώ το πόσιμο νερό κατόρθωσαν και το έκανα "δηλητήριο" θα μπορέσουν να συντηρήσουν αποχετευτικό προδιαγραφών;

Όποιοι έχουν συμφέροντα οικονομικά και άλλα τους καταλαβαίνουμε αλλά εμείς είμαστε αντίθετοι γιατί θέλουμε να ξεφορτωθούμε τον βόθρο μας σε αυτή την ζωή -στην επόμενη πενταετία, δεν έχουμε περιθώριο για περισσότερα χρόνια!

Την ερχόμενη Κυριακή, 22/9/2013 πρόκειται να γίνει συγκέντρωση για την ενημέρωση του κοινού των Δήμων Ραφήνας,Πικερμίου και Σπάτων, Αρτέμιδος σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα του ΚΕΛ Β. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι. 

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για αυτό το θέμα εδώ και πολλά χρόνια...Έγιναν Ημερίδες, κινητοποιήσεις δημοτών και Δημοτικά Συμβούλια στους δύο Δήμους. Τα χρόνια πέρασαν.

Οι Δημοτικές αρχές άλλαξαν και εμείς παραμένουμε με με τους βόθρους που πρέπει να μας κοστίζουν μηνιαία σημαντικό ποσό και με δρόμους που τις νύχτες πλημμυρίζουν με βρωμερή δυσοσμία.
Δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε λεπτομερώς όλες τις εξελίξεις μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Όσοι κατοικείτε σε αυτούς τους δύο Δήμους είστε ενήμεροι για το τραγικό της υπόθεσης.

Καταρρίπτεται και το επιχείρημα ότι θα χαθούν πολύτιμα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Όχι μόνο δεν χάνονται, αντίθετα χρηματοδοτούνται όλες οι σωστές αλλαγές σχεδίων (όπως έγινε με τους Δήμους Σαρωνικού και Παλλήνης !!).

Για να μη μακρηγορούμε... η ιστορία και όλα τα συμπεράσματα δείχνουν ότι η λύση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι είναι υπέρ αυτών που "αγαπούν" και έχουν όφελος από το καθεστώς των βόθρων και από τις πιθανές μίζες που πηγάζουν από την έγκριση ενός τέτοιου έργου. 
Αντίθετα οι υποστηριχτές της σύνδεσης των πόλεων με την Ψυτάλλεια είναι ενάντια στους βόθρους, μια και αυτή η λύση προϋποθέτει μόνο την κατασκευή των δικτύων και την σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό που θα εξυπηρετεί την Παλλήνη. Αυτό δεν απαιτεί πολύ χρόνο και, φυσικά, όχι τόσο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι μια καθαρή λύση με μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης από τις κακοτεχνίες που θα συμβούν στο έργο του ΚΕΛ -κάτι που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί αν λάβουμε υπ΄όψιν μας ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και μπορούμε να δούμε αντίστοιχα έργα, τις προδιαγραφές τους, την λειτουργικότητά τους και τη κατάστασή τους.

Πρέπει, επιτέλους να ξεφύγουμε από την προσωποποίηση των κινητοποιήσεων και των προσώπων που τις αντιπροσωπεύουν και να κοιτάξουμε αντικειμενικά το πρόβλημα και την καλύτερη λύση του.
Σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν χρήματα πρέπει το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ να τελειώσουμε με αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να απαλλαχτούμε από τους βόθρους εχθές.
anatakti.gr

1 σχόλιο:

  1. I absolutely love your blog and find nearly all of your post's to be just what I'm looking for.

    Does one offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn't mind composing a post or elaborating
    on a number of the subjects you write related to here.

    Again, awesome blog!

    Also visit my web-site download minecraft free

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου