Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου

ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ για:
  • ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013
  • ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013
  • ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Αναλυτική και τεκμηριωμένη ήταν η συζήτηση, που διεξήχθη κατά την συνεδρίαση της
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ που συνεκλήθη την Τετάρτη 28-11-2012 με αντικείμενο :
  • Τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013
  • Το τεχνικό πρόγραμμα του ιδίου έτους
  • Και το ετήσιο πρόγραμμα του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου.
Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2013, αυτός συνετάχθη με γνώμονα τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της συγκυρίας και τις δυνατότητες υλοποίησής του από τον Δήμο. Διαμορφώθηκε στο ύψος των 41,5 εκ. ΕΥΡΩ και αποτυπώνει αφ’ ενός μεν την εγγραφή βέβαιων πόρων χρηματοδότησής του και αφ’ ετέρου τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο πλαίσιο κινείται συγκρατημένα και το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ για το 2013, που διαμορφώθηκε στο ύψος των 8 εκ. ΕΥΡΩ. Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται έργα των οποίων η εκτέλεση πολιτικά έχει ήδη αποφασισθεί αλλά τυπικά δεν έχει εγκριθεί η ένταξή τους απ’ τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Ως εκ τούτου το πραγματικό ύψος του τεχνικού προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το προαναφερόμενο διαμορφωθέν ύψος.

Σε σχέση με το ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ του επιχειρησιακού σχεδίου εκφράστηκε τόσο από την Διοίκηση του Δήμου όσο και από τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ η ικανοποίησή τους για τον βαθμό υλοποίησης του σχεδίου.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε εξαντλητική συζήτηση και οι επισημάνσεις της επιτροπής ομόφωνα προσαρτώνται στα βασικά κείμενα που θα υποβληθούν για τελική έγκριση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου