Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Επάγγελμα... λογιστής και χωρίς εγγραφή στο επιμελητήριο

Picture 0 for Επάγγελμα... λογιστής και χωρίς εγγραφή στο επιμελητήριο
Διευκρινίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικού που ορίζει ο νόμος 3919/2011, παρέχει σχετική εγκύκλιος που έδωσε στη δημοσιότητα το
υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού μπορεί να ασκηθεί από όλα τα φυσικά πρόσωπα, ακόμη και αν δεν είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό τον όρο να είναι πτυχιούχοι των ελληνικών ανωτάτων οικονομικών σχολών ή πτυχιούχοι ισότιμων οικονομικών σχολών του εξωτερικού ή πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του Π.Δ. 38/2010, (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α' και παρ. 4 του Ν. 2515/1997).

Ειδικότερα για τις ΑΕ, η εγκύκλιος διευκρινίζει πως είναι επιβεβλημένο για κάθε μέλος του ΔΣ να χορηγείται επαγγελματική ταυτότητα για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή- φοροτεχνικού.

Για τις ΕΠΕ είναι επιβεβλημένο για το διαχειριστή να χορηγείται επαγγελματική ταυτότητα για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικού. Το ίδιο πρέπει να ισχύει επιπρόσθετα και για τα πρόσωπα, υπαλλήλους ή μη της εταιρείας, που είναι εντεταλμένα ή εξουσιοδοτημένα από το διαχειριστή ή συνδράμουν ή υπογράφουν πράξεις που ανάγονται στο αντικείμενο εργασιών του λογιστή- φοροτεχνικού.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ


Επάγγελμα... λογιστής και χωρίς εγγραφή στο επιμελητήριο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου