Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Σε δομή της Λέσβου Ιρανός δολοφόνος που αναζητούσε η Interpol

Παριστάνοντας τον πρόσφυγα έχει περάσει στην Ελλάδα ένας 42χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος έφτασε στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέσβου, όμως από την έρευνα προέκυψε ότι τον αναζητούσαν οι αρχές της πατρίδας του μέσω της Interpol για πολύ σοβαρά αδικήματα που είχε διαπράξει.Σε βάρος του Ιρανού εκκρεμούσαν Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων που είχε εκδοθεί για ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη διέλευση συνόρων μέσω πλαστογραφίας και διατάραξης της δημόσιας τάξης, καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτης χώρας σε έδαφος Schengen.

Αμέσως μετά τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης στη δομή και κατόπιν της προβλεπόμενης έρευνας, μόλις μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή της καταγραφής, προέκυψε ότι ήταν καταζητούμενος ο 42χρονος. Συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου που δρομολογεί την έκδοσή του στο Ιράν, βάσει των διωκτικών εγγράφων που είχαν εκδοθεί γι’ αυτόν.

Τα δύο ανήλικα παιδιά του συλληφθέντα έχουν μεταφερθεί στην «Ηλιακτίδα», ειδική δομή που εδρεύει στη Λέσβο για τις ευάλωτες ομάδες.


Τον αναζητούσε το Βέλγιο



Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των αρχών του Βελγίου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού που υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ασφάλειας στα Ιωάννινα, το βράδυ της Τρίτης. Ο αλλοδαπός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε την διαδικασία για την έκδοσή του.

Χειροπέδες σε έναν Έλληνα ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ είχε σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων για κλοπές, έβαλαν οι αστυνομικοί στην Ξάνθη, το απόγευμα της Τρίτης. Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης που θα αποφασίσει αν θα τον στείλει στην φυλακή ή θα του δώσει δικαίωμα εξαγοράς των ποινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου