Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Χυδαία σχόλια κατά των Δημοκρατικών στη συγκέντρωση του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Ξενοφοβικά, ρατσιστικά και χυδαία σχόλια είχαν οι παρεμβάσεις λίγο πριν από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Κυριακής (27/10) στο Madison Square Garden της Νέας ΥόρκηςΟ ένας μετά τον άλλον οι ομιλητές προσπάθησαν να υπερβουν τον Τραμπ και να προσεταιριστούν το πιο ακραίο κομμάτι του πλήθους. Όπως σημειώνει ο Guardian, αν δεν είναι κάτι καινούργιο αυτή η ρητορική, στη συγκέντρωση της Κυριακής ήταν εξαιρετικά ακραία.

Πρώτος ο Τόνι Χίντσκλιφ, ο οικοδεσπότης του podcast Kill Tony, που υποδαύλισε τη ρατσιστική εχθρότητα για τους Λατίνους και τους Αφροαμερικανούς. «Οι Λατίνοι λατρεύουν να κάνουν μωρά», είπε προκαλώντας θορυβώδη γέλια στο πλήθος. «Μπαίνουν, όπως ακριβώς κάνουν και στη χώρα μας», είπε. «Κυριολεκτικά υπάρχει ένα πλωτό νησί σκουπιδιών στη μέση του ωκεανού αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι λέγεται Πουέρτο Ρίκο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Σιντ Ρόζενμπεργκ επιτέθηκε στη Χίλαρι Κλίντον, την οποία αντιπαθούν οι υποστηρικτές του Τραμπ. «Αρρωστημένο κάθαρμα. Όλο το γαμ... το κόμμα. Ένα μάτσο εκφυλισμένοι. Υπάνθρωποι, εβραιοφάγοι και υπάνθρωποι. Όλοι τους», είπε ο Ρόζενμπεργκ.



Μίλησε ακόμη και ο Τάκερ Κάρλσον, ο πρώην παρουσιαστής του Fox News που έχασε τη θέση του στην μετά τη μήνυση που δέχτηκε το δίκτυο για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών περί εκλογικής απάτης του 2020. Αυτός τα έβαλε με την Καμάλα Χάρις: «Ως η πρώτη Σαμοανο-Μαλαισιανή με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, πρώην εισαγγελέας της Καλιφόρνιας που έγινε ποτέ πρόεδρος, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή», είπε σε μια ψευδή αναφορά στην καταγωγή της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου