Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Βρετανία: Μέλος γνωστής συμμορίας ο Κρις Κάμπα, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός

Μέλος διαβόητης συμμορίας στο Λονδίνο ήταν ο Κρις Κάμπα, ο άνδρας για του οποίου τη δολοφονία ένας αστυνομικός αθωώθηκε χθες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.Ο 24χρονος Κάμπα είχε κατηγορηθεί από τις αρχές για μια απόπειρα δολοφονίας ενάντια σε μέλος αντίπαλης συμμορίας, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του από τον αστυνομικό Μάρτιν Μπλέικ.
Όπως αναφέρει το Sky News, οι δεσμοί του 24χρονου με συμμορίες, οι προηγούμενες καταδίκες και το βίαιο παρελθόν του μπορούν να αναφερθούν για πρώτη φορά μετά την απαλλαγή του Μπλέικ από την κατηγορία της δολοφονίας και την άρση των περιορισμών αναφοράς από τον δικαστή, Τζάστις Γκρος.

Ο Κάμπα φέρεται να πυροβόλησε τον Μπράντον Μαούτσι - από την αντίπαλη συμμορία - δύο φορές στο πόδι, αφού άνοιξε πυρ του νυχερινού The Oval Space, στην περιοχή Χάκνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, καθώς και αργότερα στο δρόμο έξω από το νυχτερινό κέντρο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες στις 30 Αυγούστου 2022.

Ο Κάμπα, γνωστός με το κωδικό όνομα «Itch», είχε φτάσει στο κλαμπ με το ίδιο Audi Q8 που οδηγούσε τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου 2022, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον 40χρονο αστυνομικό, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία στο Streatham του νότιου Λονδίνου.


Το ίδιο όχημα συνδέθηκε με πυροβολισμούς στο Μπρόμλεϊ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, σε περιστατικό που έλαβε χώρα στις 22 Μαΐου 2022.

Η συμμορία των 67

Το Audi χρησιμοποιήθηκε επίσης ως ένα από τα δύο οχήματα διαφυγής τη νύχτα πριν από τη δολοφονία του Κάμπα, αφού τρεις μασκοφόροι πυροβόλησαν δύο φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον αγνώστων έξω από ένα σχολείο στο Μπρίξτον, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη δίκη του αστυνομικού. Ωστόσο, αργότερα βρέθηκε με μια μπαλακλάβα στην τσέπη του Κάμπα και υπολείμματα μπαρουτιού.
Αν και δεν βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητό του, ένα πιστόλι ανακαλύφθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από καθαρίστριες πίσω από τους κάδους απορριμμάτων ενός ακινήτου κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε πριν σκοτωθεί, αλλά το όπλο δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με το περιστατικό.

Ο Κάμπα επρόκειτο να αντιμετωπίσει ακρόαση στο αστικό δικαστήριο 10 ημέρες μετά τον θάνατό του, για την συμμετοχή του σε συμμορίες, με τις οποίες φέρεται να εμπλεκόταν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ο Κρις Κάμπα ήταν ο κύριος εκτελεστής (ή «πιστολέρο», όπως τον αποκαλούσαν) της φερόμενης ως «συμμορία των 67», με έδρα το Μπρίξτον Χιλ, η οποία έχει περισσότερα από 50 γνωστά μέλη και είναι αρκετά γνωστή στη Βρετανία.

Η συμμορία βρίσκεται σε μια «ενεργή και βίαιη διαμάχη με μια αντίπαλη φατρία συμμοριών του δρόμου», συμπεριλαμβανομένων «πολυάριθμων πυροβολισμών, μαχαιρωμάτων και δολοφονιών».

O Κάμπα είχε φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια, μετά την καταδίκη του για κατοχή απομίμησης πυροβόλου όπλου το 2017 και τον Αύγουστο του 2020 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για κατοχή μαχαιριού, το οποίο είχε προσπαθήσει να «ξεφορτωθεί».

Δίκη για απόπειρα δολοφονίας

Αν δεν είχε σκοτωθεί, ο Κάμπα θα δικαζόταν, επίσης, για την απόπειρα δολοφονίας του Μδλτούτσι, ο οποίος ανήκε στη συμμορία 1-7 με έδρα την Wandsworth Road, μαζί με άλλους έξι άνδρες.

Το όνομά του περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο στη δίκη στο Old Bailey νωρίτερα φέτος, όπου συμφωνήθηκε ότι ο Κάμπα ήταν «βασικό μέλος» της συμμορίας 67.

Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι ο Κάμπα, ο οποίος φορούσε μπαλακλάβα, «έτρεχε σαν τρελός», καθώς μιλούσε με γνωστούς του πριν βγάλει ένα όπλο από μια τσάντα που είχε περάσει λαθραία στο κλαμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου