
Ο Τραμπ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για αντεκδίκηση απέναντι σε αντιπάλους και έχει ζητήσει οικονομική υποστήριξη από επιχειρηματίες. Ορισμένοι CEO που προηγουμένως είχαν εκφράσει κριτική απέναντι στον Τραμπ, τώρα αποφεύγουν να λάβουν δημόσια θέση. Για παράδειγμα, ο Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτης της Washington Post, αποφάσισε να μη στηρίξει τη Χάρις δημοσίως, και το ίδιο συνέβη με τον ιδιοκτήτη των Los Angeles Times, Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη υποστήριξη του στη Χάρις.
Οι κινήσεις αυτές ερμηνεύονται από τους συμμάχους και υποστηρικτές του Τραμπ ως ένδειξη υποστήριξης, με κάποιους να θεωρούν την ουδετερότητα του Μπέζος ως «σιωπηρή υποστήριξη». Ενώ ορισμένοι επιχειρηματίες προσπαθούν να αποσυνδέσουν την οικονομική τους επιτυχία από την πολιτική στήριξη, άλλοι επιδιώκουν ιδιωτικά να βρουν πρόσβαση στην ομάδα του Τραμπ, καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο «εκδίκησης» σε περίπτωση επανεκλογής του.
Η αλλαγή στάσης των δισεκατομμυριούχων και CEO αντανακλά την αυξανόμενη αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, αλλά και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικών επιλογών.
Με την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ να είναι εξαιρετικά πολωμένη, πολλές κορυφαίες εταιρείες διαπραγματεύονται εκ νέου την πολιτική τους θέση για να διατηρήσουν θετικές σχέσεις ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου