Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Γιγαντιαίο γιοτ αξίας 400 εκατ. δολαρίων Ρώσου ολιγάρχη κατασχέθηκε και βγαίνει προς ενοικίαση


Το gigayacht του Ρώσου ολιγάρχη Dmitry Kamenshchik που είχε κατασχεθεί από τη μονάδα KleptoCapture του Υπουργείου Δικαιοσύνης των HΠΑ, είναι τώρα διαθέσιμο προς ενοικίαση. Με το κόστος να αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα, το Flying Fox είναι για extravagant γούστα. Το yacht μήκους 135 μέτρων σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει μια ασυναγώνιστη εμπειρία πολυτέλειας, από το spa μέχρι το κέντρο καταδύσεων. Κατασκευάστηκε από την γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen το 2019 και ξεπερνά κάθε φαντασία.
Με ένα πρώτης κατηγορίας πλήρωμα 54 ατόμων που περιλαμβάνει πρώην Ολυμπιακούς αθλητές και Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι εργάζονται ως εκπαιδευτές αθλημάτων και καταδύσεων και γυμναστές, το ταξίδι με το Flying Fox είναι μια εμπειρία για λίγους.






Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν από και προς το Flying Fox με ελικόπτερο καθώς το γιοτ είναι εξοπλισμένο με δύο ελικοδρόμια. Ένας αφοσιωμένος πιλότος και ένας μηχανικός αναλαμβάνουν τις πτήσεις, ενώ το νοσοκομείο του γιοτ έχει μόνιμο γιατρό και είναι απευθείας συνδεδεμένο με ένα νοσοκομείο σε 24ωρη βάση. Οι πολυτελείς ανέσεις του είναι ασυναγώνιστες και εκτείνονται σε έξι καταστρώματα που προσφέρουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα. Υπάρχουν ακόμα και περιποιημένα δέντρα ύψους 6 μέτρων!

Όσο για τις παροχές, είναι εστιασμένες στην χαλάρωση, την ευεξία αλλά και την περιπέτεια. Το επαγγελματικό κέντρο καταδύσεων προσφέρει μαθήματα κατάδυσης αλλά και δυνατότητα ελεύθερης κατάδυσης σε βάθος έως και 100 μέτρα, και είναι εξοπλισμένο με θάλαμο αποσυμπίεσης τριών ατόμων. Μαθήματα kitesurfing και ιστιοπλοΐας, καθώς και jet ski προσφέρουν αδρεναλίνη.
Το state-of-the-art γυμναστήριο παρέχει δυνατότητες για κάθε fitness trend, από ΗΙΙΤ μέχρι paddleboard yoga. H πισίνα μήκους 12 μέτρων -μία από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν σε γιοτ- διαθέτει έναν ανασυρόμενο τοίχο που την χωρίζει στα δύο, δημιουργώντας διαφορετικές συνθήκες κολύμβησης, έτσι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ γλυκού ή θαλασσινού νερού και θερμοκρασιών που κυμαίνονται από το παγωμένο ως το καυτό.

















Ενα από τα lounge του Flying Fox.


Dining Room


Η σουίτα του ιδιοκτήτη.


Το μπάνιο του master bedroom.


Guest Cabin

Πρωτιά αποτελεί και το κέντρο κρυοθεραπείας, που απογειώνει την εμπειρία του spa και εκτιμάται πολύ από τους επισκέπτες του Flying Fox που περνούν τη μέρα τους με kitesurfing και καταδύσεις, προσφέροντας ανακούφιση στους καταπονημένους μύες τους: πρόκειται για την πρώτη κρυοσάουνα που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε γιοτ, με προθάλαμο που έχει ρυθμιστεί στους 4,4 βαθμούς Κελσίου και κυρίως θάλαμο στους -46 βαθμούς Κελσίου.
Το wellness spa 200 τ.μ. που απλώνεται σε δύο καταστρώματα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά φημισμένων resort. Ο χώρος υποδοχής με τα θερμαινόμενα ασβεστολιθικά δάπεδα και την επένδυση από ξύλο βελανιδιάς, το κατάλευκο χαμάμ, η σάουνα, το τζακούζι και το relaxation room με το πτυσσόμενο μπαλκόνι στο επίπεδο της θάλασσας έχουν όλα την υπογραφή του βραβευμένου Mark Berryman Design, που φημίζεται για την τολμηρή προσέγγιση του στο ντιζάιν εσωτερικών χώρων σούπερ γιοτ.


O χώρος του spa των 200 τ.μ. απλώνεται σε δύο καταστρώματα.


Εσωτερική αίθουσα κινηματογράφου.


Dive Center




Ένα μεγάλο ντεκ ηλιοθεραπείας μετατρέπεται τη νύχτα σε πίστα για χορό με live μουσική ενώ υπάρχει αίθουσα κινηματογράφου εξοπλισμένη με καθίσματα D-BOX αλλά και θερινό σινεμά. Εκπλήξεις όπως το εξωτερικό cooking station εξοπλισμένο με φούρνο tandoor, τεπανγιάκι, μπάρμπεκιου και φούρνο για πίτσα φροντίζουν για χαλαρά γεύματα πλάι στη θάλασσα στην εξωτερική τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα. Πέντε σεφ φροντίζουν για τα γεύματα, μαγειρεύοντας τα σε πλήρη θέα.

Ο σχεδιασμός του Flying Fox διήρκησε τρία χρόνια και έχει την υπογραφή του design studio Espen Οeino που έχει έδρα το Μονακό και κατέχει ηγετική θέση στον σχεδιασμό bespoke yacht. Φιλοξενεί έως και 22 επισκέπτες σε 11 δίκλινες και τρίκλινες καμπίνες 35 -47 τ.μ., με αναλογία πληρώματος προς επισκέπτη 2:1. Η κύρια σουίτα 100 τ.μ. καταλαμβάνει ολόκληρο το επάνω κατάστρωμα και διαθέτει σαλόνι, τζάκι, κουζίνα, beauty room, δύο dressing room, γραφείο και βεράντα με ιδιωτικό τζακούζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου