Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Τι είναι οι ασύρματοι IC-V82 που ανατινάχτηκαν στις νέες εκρήξεις

Τι είναι οι ασύρματοι IC-V82 που ανατινάχτηκαν στις νέες εκρήξεις Μετά τον νέο γύρο εκρήξεων που καταγράφηκαν στον Λίβανο και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, τα ερωτήματα που τίθενται είναι εκτός από πολιτικής και τεχνολογικής φύσεως. Σε αυτές τις νέες πολύνεκρες εκρήξεις εξερράγησαν αυτήν τη φορά όχι βομβητές, όπως στο προηγούμενο αιματηρό επεισόδιο, αλλά walkie talkie, ασύρματοι δηλαδή πομποδέκτες.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι ασύρματοι αυτοί που ανατινάχθηκαν κατασκευάστηκαν από την ιαπωνική εταιρεία ICOM.

Πρόκειται για έναν πομποδέκτη VHF, που χρησιμοποιείται συνήθως για ραδιο-επικοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται κυρίως από ερασιτέχνες για διασκέδαση ή προσωπικό ενδιαφέρον, παρά για εμπορικές ή άλλες σημαντικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, το IC-V82 είναι ένα μοντέλο που έχει καταργηθεί, με την ICOM να έχει εκδώσει προειδοποίηση σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού πλαστών τέτοιοων συσκευών.

Στο προειδοποιητικό φυλλάδιο, η εταιρεία ανέφερε ότι αυτά τα προϊόντα δεν έχουν κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και επεσήμανε ότι αυτά τα πλαστά μοντέλα έχουν κίνδυνο έκρηξης της μπαταρίας.

Αναμένονται, την ίδια στιγμή, τα σχόλια της εταιρείας ICOM.

Σύμφωνα με την Gold Apollo τους χιλιάδες βομβητές που εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα το απόγευμα της Τρίτης με αποτέλεσμα 12 άτομα να σκοτωθούν και σχεδόν 3.000 να τραυματιστούν, τους κατασκεύασε εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία.

Κατά την ίδια ανακοίνωση τους βομβητές AR-924 κατασκεύασε η εταιρεία BAC Consulting KFT με έδρα τη Βουδαπέστη στην οποία η ταϊβανέζικη εταιρεία είχε δώσει την άδεια να χρησιμοποιεί το εν λόγω σήμα

«Βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει, είχαμε δώσει στην BAC την άδεια να χρησιμοποιήσει το brand για την πώληση των προϊόντων σε ορισμένες περιοχές, αλλά η σχεδίαση και η παρασκευή των προϊόντων ανήκει εξ ολοκλήρου στην BAC» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gold Apollo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου