Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Guardian: Χιλιάδες παιδιά από την Αφρική έχουν πέσει θύματα άγριας κακοποίησης από διακινητές κοκαΐνης στη δυτική Ευρώπη

  Σε μία έρευνα που αποτελεί γροθιά στο στομάχι προχώρησε η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτοντας μία συνθήκη φρίκης και απόλυτης αναλγησίας πίσω από τα καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται ανά την Ευρώπη.Ειδικότερα όπως αποκαλύπτεται, εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες υποχρεώνονται να εργάζονται για λογαριασμό διακινητών κοκαϊνης. Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα για καταστάσεις εκμετάλλευσης παιδών από την Αφρική από δίκτυα διακίνησης κοκαϊνης στη δυτική Ευρώπη, σε πόλεις όπως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κέρδη των 10 δισ. από τη λευκή σκόνη.





Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τα δικαιώματα των ανηλίκων κάνουν λόγο για αδιανόητη εκμετάλλευση με βίαια μέσα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται βασανιστήρια και βιασμοί σε περίπτωση αποτυχίας εκτελέσης της αποστολής, δηλαδή της πώλησης ναρκωτικών.

Καλά πληροφορημένες πηγές δήλωσαν στον Guardian ότι στο Λονδίνο βρέθηκαν παιδιά από Μαρόκο και Αλγερία, θύματα βασανισμού, που πιστεύεται ότι κακοποιήθηκαν από μέλη εγκληματικών οργανώσεων.



Ο προβληματισμός για τον βαθμό της εκμετάλλευσης σε βάρος των παιδιών ήταν τόσο σοβαρός τον Μάρτιο που ευρωπαϊκές αρχές, ανάμεσά τους υπηρεσίες της Europol, διεξάγουν εκτεταμένες συζητήσεις για το trafficking των ανηλίκων στη δυτική Ευρώπη.

Σε αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών για το ζήτημα εξήχθη το εξής συμπέρασμα: «Σε Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία και Γαλλία υπήρξαν περιπτώσεις εκμετάλλευσης εκατοντάδων παιδιών από την Αφρική που είχαν εισαχθεί στις οργανώσεις για να πωλούν ναρκωτικά».





Σύμφωνα με άλλες πηγές, τα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης θα μπορούσαν να ανέρχονται σε χιλιάδες, με τα δεδομένα για τα ασυνόδευτα το 2022 να μιλούν για 15.928 ανήλικα, πολλά από τα οποία δηλώθηκαν εξαφανισμένα.

Πρόσφατα έγγραφο, δε, της βελγικής αστυνομίας επεσήμανε ότι χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματίες.

Στο στόχαστρο των αρχών και μέλη της Mocro Maffia γνωστής για τις βίαιες πρακτικές της, που έχει διατυπώσει απειλές κατά της βελγικής δικαιοσύνης, όπως και κατά του ολλανδικού θρόνου, και που έχει εμπλακεί σε προλλά περιστατικά δολοφονιών.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης κατευθείαν από το Μαρόκο και διαχέονται σε δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών στη δυτική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου