Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Τουρκία: Τερματισμό της Συμφωνίας Επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών με την ΕΕ ζητά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

  Να μπει τέλος στη Συμφωνία Επανεισδοχής των παράτυπων μεταναστών μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ζήτησε ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.Ο Μπαχτσελί, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜΗΡ ζήτησε την επιστροφή των αιτούντων άσυλο από την Τουρκία και υποστήριξε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την πληθυσμιακή ισορροπία, την εθνική σύνθεση και το μέλλον της χώρας.


«Η εισροή μεταναστών και προσφύγων είναι ένα από τα πιο έντονα και φλέγοντα προβλήματα, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην εποχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε ενάντια στις επικίνδυνες ροές που θα βλάψουν τη δημογραφική μας σταθερότητα και το δημογραφικό μας μέλλον, είμαστε εντελώς ενάντια στις ανθρώπινες ροές που θα νοθεύσουν την πληθυσμιακή μας ισορροπία, την εθνική μας σύνθεση και την ύπαρξή μας σε αυτή τη γεωγραφία», τόνισε.





Ο Μπαχτσελί ανέφερε ότι «η εθελοντική, ασφαλής επιστροφή με αξιοπρέπεια των Σύρων αιτούντων άσυλο με καθεστώς προσωρινής προστασίας στη χώρα μας πρέπει να διασφαλιστεί σταδιακά, να σπάσει η “ραχοκοκαλιά” της παράτυπης μετανάστευσης. Να τερματιστεί η Συμφωνία Επανεισδοχής. Η άποψη του MHP για το σημαντικό αυτό ζήτημα ταυτίζεται με τη μία και μοναδική άποψη του έθνους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου