Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η κοπέλα που πουλούσε το νερό που έκανε μπάνιο καταγγέλλει την PayPal: «Μου έκλεψαν 83.000 ευρώ»

 Η εμπειρία της Belle Delphine υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί περιεχομένου κατά την πλοήγηση στις πολιτικές των χρηματοοικονομικών πλατφορμών και υπογραμμίζει τη σημασία της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στη διαχείριση των χρημάτων των χρηστών.Η Belle Delphine, η δημιουργός περιεχομένου που έγινε διάσημη το 2019 επειδή πούλησε βάζα με το νερό του μπάνιου της, διεκδίκησε τελικά 83.000 ευρώ που είχε κατάσχει η PayPal. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η δημιουργός περιεχομένου για ενήλικες και μοντέλο αποκάλυψε την ανατροπή της απόφασης της εταιρείας, δίνοντας ένα απροσδόκητο τέλος σε ένα παράξενο κεφάλαιο της ιστορίας του διαδικτύου.

Μέσα από το X, πρώην γνωστό ως Twitter, η Belle Delphine, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mary-Belle Kirschner, εξιστόρησε την πραγματική ιστορία. «Η PayPal, χωρίς καμία προειδοποίηση, έκλεισε τον λογαριασμό μου και πήρε τα 83.000 ευρώ που κέρδισα από την πώληση του νερού της μπανιέρας μου», έγραψε. Η ξαφνική κατάσχεση των εσόδων της σήμαινε ότι η Kirschner, παρά την viral επιτυχία δεν είδε κανένα οικονομικό όφελος.




Η ανακοίνωση της Belle Delphine το 2019 να πουλήσει το νερό του μπάνιου της, την μετέτρεψε σε ένα viral φαινόμενο μέσα σε μια νύχτα. Η κίνηση αντιμετωπίστηκε με ένα μείγμα έκπληξης και διασκέδασης, καθώς πολλοί αμφισβήτησαν τη λογική ενός τέτοιου εγχειρήματος, ενώ άλλοι επαίνεσαν την έξυπνη εκμετάλλευση των απαιτήσεων της εξειδικευμένης αγοράς. Ωστόσο, αντί να καρπωθεί τα κέρδη, η Kirschner αντιμετώπισε μια σημαντική οικονομική αποτυχία.

«Όχι μόνο δεν κέρδισα χρήματα πουλώντας το νερό της μπανιέρας μου, αλλά στην πραγματικότητα έχασα χρήματα κάνοντάς το», εξήγησε στην ανάρτησή της. Η δυσχερής θέση της Kirschner αναδεικνύει μια ελάχιστα γνωστή πτυχή των όρων παροχής υπηρεσιών της PayPal, οι οποίοι εκείνη την εποχή απαγόρευαν ορισμένες συναλλαγές που αφορούσαν υλικά αγαθά σεξουαλικού προσανατολισμού, παρά τη συμμόρφωσή της με τους κανονισμούς αποστολής.

Σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών της PayPal, η πλατφόρμα επιτρέπει «συναλλαγές μόνο στις ΗΠΑ για ορισμένα σεξουαλικά προσανατολισμένα φυσικά αγαθά που παραδίδονται φυσικά στον πελάτη». Παρ' όλα αυτά, η Kirschner βρέθηκε να παραβιάζει αυτές τις πολιτικές, με κάθε πώληση να υπολογίζεται ως μεμονωμένη παράβαση που συνεπάγεται ένα βαρύ πρόστιμο 2.500 ευρώ. Παρά τα πρόστιμα αυτά, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στους πελάτες της και η ίδια εκπλήρωσε τις παραγγελίες με δικά της έξοδα, με κόστος αποστολής 11 ευρώ ανά βάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου