Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Η Honda ετοιμάζει το πιο σύγχρονο σύστημα ραντάρ για μοτοσικλέτα

Honda ετοιμάζεται να περάσει την τεχνολογία υποβοήθησης της οδήγησης από τα αυτοκίνητα στις μοτοσικλέτες της. Τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας στις μοτοσικλέτες δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Από εκεί που κάποιες μοτοσικλέτες στο παρελθόν είχαν μετά βίας ένα ABS στα φρένα και αργότερα ένα σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control), τώρα έχουν απίθανα συστήματα που φροντίζουν να κρατήσουν τη μοτοσικλέτα και τον αναβάτη ανέπαφο και πάντα ενημερωμένο.

ς

Η πιο… μοδάτη τεχνολογία στις μοτοσικλέτες είναι το σύστημα ραντάρ με τους αισθητήρες και τις κάμερες να προσφέρουν προγράμματα όπως το Adaptive Cruise Control και το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου. Πολλά premium μοντέλα όπως η BMW R 1300 GS, η Ducati Multistrada V4 και η KTM 1290 Super Adventure έχουν ήδη τοποθετήσει ανάλογα συστήματα, ενώ εταιρείες όπως η Honda πειραματίζονται ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα σε αυτά τα συστήματα.





Έχοντας τεράστια εμπειρία στην ασφάλεια από τα αυτοκίνητα, η Honda ετοιμάζει το πιο εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης για μοτοσικλέτα. Το σύστημα, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, δεν βασίζεται μόνο σε μία κάμερα, αλλά χρησιμοποιεί δύο κάμερες. Αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα ανάλυσης θα είναι μεγαλύτερη και το σύστημα Adaptive Cruise Control θα είναι πιο αποτελεσματικό στην επιτάχυνση και επιβράδυνση της μοτοσικλέτας ακόμα και από μικρές ταχύτητες.








Το σύστημα εμφανίζεται στη νέα Honda Africa Twin, τοποθετημένο κάτω από τους διπλούς προβολείς. Είναι μικρό σε διαστάσεις με πολλά ελαστικά στοιχεία για να ελαχιστοποιηθούν οι κραδασμοί και να προστατευτεί το σύστημα. Εκτός από το σύστημα ACC, η Honda αναμένεται να φέρει επίσης σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου