Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά: Συλληφθείς ψεκάζει τη μοτοσικλέτα του για να εξαφανίσει το DNA

 
Βίντεο ντοκουμέντο από την προσπάθεια απόκρυψης και αλλοίωσης στοιχείων στην οποία επιδόθηκε ένας εκ των δύο ανδρών που συνελήφθησαν από το Εκβιαστών για την έκρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στον Πειραιά φέρνει  Στο βίντεο φαίνεται ένας εκ των συλληφθέντων να ψεκάζει τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα προκειμένου να εξαφανίσει αποτυπώματα και DNA. Μετά την έκρηξη, οι δύο δράστες έκρυψαν τη μοτοσικλέτα σε κάποιο στενό, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν.

«Πόλεμο» της Greek Mafia βλέπουν πίσω από τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα

Εκτός των δύο ανδρών που συνελήφθησαν για την έκρηξη στο πρατήριο, τα στελέχη του Εκβιαστών πέρασαν χειροπέδες και σε δύο άνδρες για την επίθεση που έγινε σε κάβα στην Καλλιθέα τρεις ημέρες μετά την έκρηξη στον Πειραιά.

Καλά ενημερωμένες πηγές σχολίασαν μάλιστα πως η επίθεση που έγινε στην κάβα είναι πιθανό να αποτελεί πράξη αντιποίνων για την έκρηξη που έγινε στο βενζινάδικο. Και οι δύο επιθέσεις, σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν άρωμα GreekMafia καθώς φέρονται να εμπλέκονται άτομα που συνδέονται με ανθρώπους της νύχτας.
Όπως ανέφεραν  άτομα με γνώση της υπόθεσης, οι δύο άνδρες που προσήχθησαν για την έκρηξη στο πρατήριο φέρονται να είναι οι φυσικοί αυτουργοί με τον έναν από αυτούς να εμπλέκεται παράλληλα σε υποθέσεις εκβίασης και ληστείας.

Όσον αφορά στους δύο προσαχθέντες για την επίθεση που έγινε στην κάβα, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, ο ένας φέρεται να την τοποθέτησε και την ενεργοποίησε, ενώ ο άλλος, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με «αρχηγό» ομάδας της Greek Mafia, κατηγορείται ότι νοίκιασε ένα αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην έκρηξη.


Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν για- κατά περίπτωση- αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο επιθέσεις

Η έκρηξη στον Πειραιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, περίπου στις 3.20. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Η έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Μαρτίου λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές στο κατάστημα, σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε παρακείμενα κτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου