Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Βρετανία: Το ταξίδι... με βασιλικό αέρα του Χάρι και της Μέγκαν στη Νιγηρία έκανε έξαλλο τον Ουίλιαμ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ η πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη του ζεύγους Σάσεξ στη Νιγηρία που είχε... βασιλικό στιλ.

Παρά το γεγονός ότι ο δευτερότοκος γιος του Βρετανού μονάρχη, Χάρι και η σύζυγός τουΜέγκαν δεν είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας, πραγματοποίησαν ένα τριήμερο ταξίδι στην πρώην βρετανική αποικία υιοθετώντας μία συμπεριφορά που αρμόζει σε επίσημα πρόσωπα , γεγονός που προκάλεσε την οργή του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο 39χρονος δούκας του Σάσεξ και η 42χρονη Μέγκαν, χωρίς να πάρουν μαζί τα δύο παιδιά τους - τον Άρτσι και τη Λιλιμπέτ- επισκέφθηκαν τη Νιγηρία, έχοντας ως στόχο την προώθηση των Αγώνων «Invictus Games», που δημιούργησε ο Χάρι το 2014.
Το ζευγάρι έγινε δεκτό με βασιλικές τιμές στη χώρα, κάτι που πλέον δεν συμβαίνει όταν επισκέπτεται την πατρίδα του. Και όχι μόνο αυτό. Κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Βρετανία, δεν δέχθηκε πρόσκληση από τον πατέρα του αλλά και από κανένα άλλο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.



Ο συγγραφέας και εμπειρογνώμονας της βασιλικής οικογένειας Τομ Κουίν υποστήριξε ότι το ταξίδι των «ανταρτών των βρετανικών ανακτόρων» έκανε έξαλλο τον πρίγκιπα Ουίλιαμ όπως επίσης και τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο για τις τιμές που δέχτηκαν από τους Νιγηριανούς.


«Όλα όσα θα περίμενες από μια επίσημη βασιλική επίσκεψη ήταν εκεί - οι δεξιώσεις, οι επισκέψεις σε σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε τραυματίες στρατιώτες και ανάπηρους», είπε προσθέτοντας ότι ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να εκνευρίστηκε με το θέαμα, αλλά κυρίως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ως γνωστόν, τα δύο αδέλφια - Χάρι και Ουίλιαμ - δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τομ Κουίν, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Mirror, ο είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι έξαλλος και αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Λέγεται ότι και ο Κάρολος είναι πιο θυμωμένος από ό,τι τον έχει δει ποτέ κανείς.... Αυτό που πραγματικά αναστάτωσε το Παλάτι είναι το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί αντιμετώπισαν τη Μέγκαν και τον Χάρι σαν να έκαναν μία επίσημη βασιλική περιοδεία. Το ζευγάρι έτυχε θερμής υποδοχής με χορούς, δεξιώσεις, επισκέψεις σε σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα».

Η συμπεριφορά τους, οι δηλώσεις τους ακόμα και οι ενδυματολογικές τους επιλογές δείχνουν ότι ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι επίσημα πρόσωπα και όχι το κόκκινο πανί για το Μπάκιγχαμ».

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας πρόσθεσε επίσης ότι το Παλάτι φοβόταν ότι η Μέγκαν και ο Χάρι θα προσπαθούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο σύντομα και πιστεύουν ότι το ταξίδι στη Νιγηρία «επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου