Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Έκλεψα την εταιρεία του Τραμπ, παραδέχτηκε ο πρώην δικηγόρος του Μάικλ Κόεν

Ο πρώην δικηγόρος και άλλοτε απόλυτα έμπιστος συνεργάτης του Μάικλ Κόεν παραδέχτηκε στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι έκλεψε το Trump Org, δηλαδή την εταιρεία του εργοδότη του.

Τα τραπεζικά αρχεία δείχνουν ότι ο Κόεν πληρώθηκε με 420.000 δολάρια το 2017, από τα οποία οι 130.000 ήταν για την πληρωμή στη Στόρμι Ντάνιελς 50.000 για μια εταιρεία τεχνολογίας, 180.000 για τους φόρους που θα κατέβαλε και 60.000 σε μπόνους.



Στη δίκη ο Κοέν παραδέχτηκε ωστόσο ότι πλήρωσε στην εταιρεία μόλις 20.000 δολάρια και μάλιστα σε μετρητά που παρέδωσε σε χαρτοσακούλα. Τα υπόλοιπα χρήματα τα κράτησε ο ίδιος.

«Άρα κλέψατε από τον Trump Organization;» ρώτησε ο συνήγορος του Τραμπ.



«Μάλιστα, κύριε», είπε ο Κόεν.

Όπως είπε ο Κόεν ενημέρωση το γραφείο του εισαγγελέα για την κλοπή, αλλά δεν κινήθηκε εναντίον του διαδικασία. Εξήγησε ακόμη ότι το έκανε γιατί εξοργίστηκε όταν του είχαν δώσει ένα πολύ χαμηλό ετήσιο μπόνους.



Αν και στο παρελθόν ο Κοέν υποστήριζε ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε για τα χρήματα προς την Στόρμι Ντάνιελς για να μην μιλήσει, στη δίκη τονίζει ότι όλα ήταν σε γνώση του Τραμπ.

Οι εισαγγελείς είχαν ως στόχο να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση του Κόεν για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ότι ο Τραμπ παραβίασε τον νόμο παραποιώντας τα επιχειρηματικά αρχεία για να αποζημιώσει τον Κόεν και να αποκρύψει την πληρωμή στην Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Η κατάθεση του Κόεν, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, κράτησε συνολικά 17 ώρες, η μεγαλύτερη ως τώρα στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου