Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Tesla Prada … κοκαΐνη

Κάποιος πήρε αρκετά σοβαρά το αστείο του Elon Musk σχετικά με την Coca-Cola και την κοκαΐνη. Το καρτέλ Sinaloa πουλούσε κοκαΐνη βάζοντας τα λογότυπα της Tesla και της Prada. Οι αρχές στην Πόλη του Μεξικού κατέστρεψαν 1,6 τόνους κοκαΐνης τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Μεγάλο μέρος της συσκευασίας των ναρκωτικών είχαν πάνω τους τα λογότυπα των Tesla και Prada.

Η αστυνομία βρήκε το φορτίο -ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της Πόλης του Μεξικού- σε δύο μεγάλα τρέιλερ, που έσερναν τρακτέρ, μαζί με ένα τρίτο όχημα που σύμφωνα με την αστυνομία προστάτευε την αποστολή. Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται στη μεταφορά των ναρκωτικών.



Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού, Omar Harfuch , έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τη «μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην Πόλη του Μεξικού» τα τελευταία 12 χρόνια. Οι εκτιμήσεις των αρχών, ήταν ότι τα ναρκωτικά θα έφερναν κέρδη περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ στους δρόμους του Μεξικού ή περίπου την τιμή των 400 Tesla Model 3.

Ο Harfuch ισχυρίστηκε ότι η κοκαΐνη είχε φτάσει από την Κολομβία σε μια περιοχή γύρω από την παράκτια πόλη Puerto Escondido στην πολιτεία Oaxaca.

Στις 12 Ιουλίου, οι αρχές συμμετείχαν σε μια αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών με φερόμενα μέλη του καρτέλ Sinaloa στη γειτονιά Topilejo στο νότιο Μεξικό. Συνολικά 150 αξιωματικοί και τρία ελικόπτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση ενάντια στα υποτιθέμενα στελέχη του καρτέλ Sinaloa, οι οποίοι ανταπάντησαν με ένα μεγάλο οπλοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων χειροβομβίδων. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 14 άτομα συνελήφθησαν.



Τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, περίπου 50 μέλη του καρτέλ Sinaloa συνελήφθησαν επειδή δρούσαν στην Πόλη του Μεξικού, σύμφωνα με την εξέχουσα μεξικανική εφημερίδα El Universal. Σε προηγούμενες επιδρομές, οι συσκευασίες ναρκωτικών έφεραν το λογότυπο της Toyota.

Η χρήση δημοφιλών εμπορικών ονομάτων στη συσκευασία ναρκωτικών δεν είναι καθόλου νέα στο Μεξικό. Συχνά χρησιμοποιείται για τη διαφοροποίηση της ποιότητας, του προϊόντος ή του επιδιωκόμενου τελικού προορισμού του. Ωστόσο, η χρήση του λογότυπου της Tesla έρχεται λίγους μήνες αφότου ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, έγραψε στο Twitter ότι «θα αγόραζα την Coca-Cola για να βάλω ξανά στην σύνθεσή της… κοκαΐνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου