Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Τα δάκρυα της Ντρισμπιώτη στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου


«Εκπλήρωση καριέρας» χαρακτήρισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 35 χιλιόμετρα βάδην, το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μόναχο. Μάλιστα, η 38χρονη αθλήτρια δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς την ώρα που ανέβηκε στο βάθρο για να φορέσει στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο και να ακούσει τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
Στο μεταξύ, με δηλώσεις της στην ΕΡΤ μετά τον τερματισμό της, η πρωταθλήτρια Ευρώπης τόνισε αρχικά ότι «αξίζει τον κόπο να λείπεις πολύ καιρό απο το σπίτι σου». «Έλειπα 3,5 μήνες. Ευχαριστω την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με βοήθησαν να προετοιμαστώ και να απουσιάσω από το δουλειά μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολυ συγκινημένη» .
Αναφερόμενη στις αλλαγές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια: «Έχω αλλάξει προπονητή, βρέθηκα στο Τόκιο με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, ήμουν πάρα πολύ έτοιμη, με τον προπονητή μου να με στηρίζει να μου δίνει τη σωστή συμβουλή στον αγώνα. Μπορεί να δει τα πάντα, τον καιρό, τις συναθλήτριές μου, έχουμε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ μας. Ξέρω τις συναθλήτριές μου, τις έχω μελετήσει, ήρθα με τακτική. Άφησα τη Βερόνικα να πάρει το ρυθμό και να κουραστεί, για να την περάσω στο τέλος».

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, η 38χρονη πρωταθλήτρια επισήμανε: «Δεν είχαμε προετοιμαστεί για ζέστη, αλλά είχαμε γυμναστεί καλά. Δεν υπολείπομαι σε σχέση με τις άλλες αθλήτριες και δεν μασάω».

Τέλος, χαρακτήρισε «εκπλήρωση καριέρας» αυτό το μετάλλιο και αναφέρθηκε και στον προπονητή της υπογραμμίζοντας: «Είναι εκλήρωση καριέρας. Δεν πίστευα ότι μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. ο προπονητής μου, όταν ήρθε η ώρα να γυμναστούμε μαζί, μου είπε ότι θα μπορούσα να ειμαι δύο φορές ολυμπιονίκης. Με έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν έχω παρά να τον ευχαριστήσω».



Η 38χρονη έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην στους δρόμους του Μονάχου, στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της τερματίζοντας με χρόνο 2:47:00.

Σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έγινε μάλιστα η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Μετά την 4η θέση πριν από 25 ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, η Ντρισμπιώτη πήγε στη Βαυαρία με μοναδικό στόχο να βαδίσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.
Το πέτυχε σε χαρίζοντας στον ελληνικό στίβο το 12ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Tα περάσματά της

5ο χλμ. 24:33 (2η)
10ο χλμ. 48:46 (2η)
15ο χλμ. 1:13.03 (2η)
20ό χλμ. 1:36.48 (1η)
25ο χλμ. 2:00.26 (1η)
30ό χλμ. 2:23.33 (1η)
35ο χλμ. 2:47:00 (1η)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου