Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Η Nissan ανακοίνωσε ότι το νέο κουπέ μοντέλο Z


Θα χρησιμεύσει ως αυτοκίνητο ασφαλείας στους αγώνες του ιαπωνικού πρωταθλήματος Super GT. Ο επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρηματικής Μονάδας Motorsports της Nissan και πρόεδρος της NMC, Takao Katagiri δήλωσε «Φέτος ξεκινήσαμε τους αγώνες στο Super GT με το Nissan Z GT500. Τώρα το Z, η ενσάρκωση του Nissan DNA, θα υποστηρίξει την ασφάλεια της διοργάνωσης».

Τα αυτοκίνητα ασφαλείας εκτελούν ζωτικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων της πίστας, πριν από τον αγώνα για τυχόν εμπόδια, καθώς και των οδηγών των αγωνιστικών αυτοκινήτων, όταν συμβαίνουν ατυχήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Το όχημα ασφαλείας είναι δωρεά της Nissan και της NMC.

Το μοντέλο «Z» συμβολίζει το πάθος της Nissan για την οδήγηση και έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, για περισσότερα από 50 χρόνια. Το Z του 2023 προσφέρει ένα κομψό, ελκυστικό εξωτερικό με μια σιλουέτα που δείχνει σεβασμό στο μοντέλο πρώτης γενιάς. Στο εσωτερικό του, το οδηγοκεντρικό κόκπιτ περιλαμβάνει μια προσαρμόσιμη οθόνη 12,3 ιντσών, με δερμάτινα σπορ καθίσματα και ηχοσύστημα Bose 8 ηχείων.

Το Nissan Z είναι εξοπλισμένο με V6 κινητήρα 3,0 λίτρων, με διπλό turbo απόδοσης 400 ίππων και επιλογή είτε χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων με συμπλέκτη αγωνιστικών επιδόσεων της Exedy, ή του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων με paddles αλουμινίου.

Το σπορ προδιαγραφών αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στον τρίτο γύρο της σεζόν 2022 στη πίστα της Suzuka.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου