Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο τσάτνεϊ κρεμμυδιού


Τα κρέατα έχουν την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι και το τσάτνεϊ κρεμμυδιού είναι μια παρασκευή-πασπαρτού, που δεν πρόκειται να πάει χαμένη! Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα

Υλικά

1 ½ κιλό κόκκινα κρεμμύδια
1/2 κιλό πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος)
700 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1/2 λίτρο καλό κρασόξιδο
1 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο τσίλι

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Σε 50΄ θα μελώσει και θα είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου