Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Παράνομο οπλουργείο και αρχαιότητες στα Φάρσαλα


Οι αρχαιότητες που εντοπίστηκαν προέρχονταν από λαθρανασκαφές Εργαστήριο για τη γόμωση ή αναγόμωση φυσιγγίων τα οποία διέθετε προς πώληση είχε στήσει ένας Έλληνας στα Φάρσαλα, αλλά στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος όπλα η άδεια κατοχής των οποίων είχε εκδοθεί στο όνομα μιας γυναίκας μέλους σκοπευτικού συλλόγου, αλλά και αρχαιότητες που προέρχονταν από λαθρανασκαφές!
Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας οι οποίοι έκαναν στην κατοικία και την επιχείρηση του πρώτου, σε αποθηκευτικούς χώρους καθώς και στους χώρους του αθλητικού σωματείου, όπου κατασχέθηκαν 25 πιστόλια, πέντε περίστροφα, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα αεροβόλο τυφέκιο, δυο αεροβόλα πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, 63 γεμιστήρες, 3.728 φυσίγγια πυροβόλων όπλων και δέκα φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου. Όπως προέκυψε, για 30 από τα όπλα είχαν εκδοθεί άδειες επ’ ονόματι της γυναίκας, χωρίς να τηρεί τις προϋποθέσεις για την φύλαξή τους.




Στο παράνομο οπλουργείο βρέθηκαν δυο χειροκίνητες μηχανές γόμωσης και αναγόμωσης φυσιγγίων, 6.423 καψύλλια φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, 847 καψύλλια κυνηγετικών φυσιγγίων, 1.010 κενοί κάλυκες φυσιγγίων πυροβόλων όπλων και άλλοι 4.520 πυροδοτημένοι, 594 κενοί κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων κατάλληλοι για γόμωση, 6.162 βολίδες πυροβόλων όπλων, 493 μεταλλικές βολίδες για γόμωση ή αναγόμωση φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, 2.298 τάπες ή βύσματα κυνηγετικών φυσιγγίων, πλήθος από κυκλικές τάπες κατάλληλες για γόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων, 21 πλαστικά δοχεία με πυρίτιδα συνολικού βάρους 12 κιλών και 898 γραμμαρίων, ποσότητα στερεού αντιμονίου βάρους 20,5 κιλών, μια συσκευασία με τρίμματα αντιμονίου βάρους 861 γραμμαρίων, 18 αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα, σφυριά, δοσομετρητής πυρίτιδας και άλλα πέντε εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και απενεργοποίηση φυσιγγίων.









Εκτός από τα όπλα και τα εκρηκτικά, κατασχέθηκαν 800 νομίσματα τα οποία εξέτασε αρμόδια υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και εκτίμησε ότι σχεδόν όλα εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από την αρχαιότητα ως τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους. Εξετάζονται, ακόμη, δυο μήτρες νομισμάτων και ένα μεταλλικό αντικείμενο που είχε στην κατοχή του ο άνδρας μαζί με έναν ηλεκτρονικό ανιχνευτή μετάλλων. Οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου