Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Jaguar XE SV Project 8 Touring

Η «ακραία» XE SV Project 8 της Jaguar, ένα από τα ταχύτερα σεντάν μοντέλα στον κόσμο,
μετά από τις περιποιήσεις των ανθρώπων της βρετανικής εταιρείας, μεταμορφώνεται, τουλάχιστον οπτικά, χωρίς ωστόσο να χάσει την δυναμική του.
Για όσους δεν θυμούνται καλά, η Jaguar XE SV Project 8 διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 600 PS και 700 Nm ροπής, ικανά να χαρίσουν στο βρετανικό μοντέλο εξωφρενικές επιδόσεις. Σημειώστε πως για το 0-100 km/h χρειάζεται 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 321 km/h. Αλλά η εξωτερική της εμφάνιση δεν θυμίζει πολύ ένα premium μοντέλο, καθώς διαθέτει μία τεραστίων διαστάσεων πίσω σταθερή αεροτομή, καθώς και αυτοκόλλητα στα πλαϊνά του αμαξώματος.

Έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό τους, οι άνθρωποι της φίρμας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα λιγότερο προκλητικό σε όψη μοντέλο, με τον κωδικό Touring. Όπως είναι λογικό, από την συγκεκριμένη έκδοση λείπουν η ευμεγέθης αεροτομή και τα γραφικά, ενώ στη θέση της έχει τοποθετηθεί μία μικρότερη στο τελείωμα του χώρου αποσκευών. Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η XE Project 8 Touring μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με την hardcore έκδοση, ενώ διαφορετικές είναι οι επιδόσεις, σε ότι αφορά την τελική, η οποία πλέον έχει μειωθεί στα 300 km/h. Το νέο super σεντάν της Jaguar θα παραχθεί σε μόλις 15 κομμάτια, όλα με τετραθέσια διάταξη, ενώ η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου