Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Κυκλοφορούσε οπλισμένος με υποπολυβόλο των Ναζί στο Ηράκλειο


Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο υποπολυβόλο MP 40 που δεν είχε παραδοθεί κατά τον μεταπολεμικό αφοπλισμό
Λάφυρο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν το όπλο το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου στο όχημα ενός 32χρονου Έλληνα, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο στο Αρκαλοχώρι το βράδυ της Τετάρτης. Μάλιστα, το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο υποπολυβόλο MP 40 που δεν είχε παραδοθεί κατά τον μεταπολεμικό αφοπλισμό, το οποίο μάλιστα είχε 50 σφαίρες μέσα στον γεμιστήρα! Το όπλο κατασχέθηκε και εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 32χρονος που ήταν έτοιμος για... μάχη συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.

*** Αλλά και στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, συνελήφθη ένας 27χρονος Έλληνας, όταν άνδρες του Τ.Α.Ε. έκαναν έρευνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαινε και διαπίστωσαν ότι είχε κρυμμένο ένα πολεμικό όπλο και φυσίγγια! Και αυτό το όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο κάτοχός του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

*** Ένα τροποποιημένο πιστόλι, που μπορούσε να ρίχνει αληθινά πυρά, με δύο φυσίγγια στον γεμιστήρα, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες, βρήκαν οι αστυνομικοί του Α΄ τμήματος στην κατοχή ενός 27χρονου Έλληνα στην Πάτρα και του πέρασαν χειροπέδες με τις οποίες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Το όπλο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου