Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ντροπή και κίνδυνος: Το μετά-Μάτι σκουπιδαριό σε Νέα Μάκρη-Μαραθώνα


Μία επιστολή αναγνώστη και ατελείωτες φωτογραφίες, που μιλούν από μόνες τους. Ορισμένες φορές, τα σχόλια περιττά.
«Καλημέρα. Σας στέλνω φωτογραφίες από την μετά-Μάτι εικόνα των σκουπιδιών στη Νέα Μάκρη και στο Μαραθωνα. Η κατάσταση είναι τραγική, ο Δήμος αδιαφορεί (εμείς πληρώσαμε για να έρθουν να μαζέψουν τα σκουπίδια, εισέπραξαν τα τέλη, αλλά δεν εμφανίστηκαν πότε). Όλα αυτά είναι πιθανές εστίες φωτιάς.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μια απλή διαδρομή από Νέα Μάκρη (οδός Ρούμελης) στο κάμπινγκ του Μαραθώνα, δηλαδή κοντά στη θάλασσα. Δεν κυκλοφόρησα άλλου, δεν παρέκαμψα από τη διαδρομή μου, είμαι σίγουρος πως αν το έκανα θα έβρισκα εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή) παρόμοιες γωνιές.

Ο Δήμος χρεώνει κατά βούληση το μάζεμα των σκουπιδιών (από 30 ως 10 Ευρώ- ανάλογα με τον ποιον έχεις γνωστό στο Δήμο), αλλά παρόλο που τα εισπράττει δεν στέλνει απορριματοφόρα να τα μαζέψουν. Η Νέα Μάκρη παραπέμπει στον Μαραθώνα, ο Μαραθώνας στη Νέα Μάκρη (ίδιος Δήμος πια). Εμείς κλαδεψαμε τον κήπο μας 1 Ιουλίου και καταβάλαμε 20 Ευρώ στο Δήμο. Παρα τις πολλές οχλήσεις, δεν ήρθε κανένας πότε να μαζέψει τα κλαδιά.

Το πρωί της 23ης Ιουλίου προφητικά ξανατηλεφωνησαμε και τους είπαμε ότι φυσάει πολύ και θα πιάσει καμία φωτιά. Καμία ανταπόκριση. Μετά τη φωτιά και από φόβο μη συμβεί το ίδιο και στην περιοχή μας, πληρώσαμε κηπουρό ο οποίος συνέλεξε τα κλαδιά με το φορτηγό του. Εννοείται ότι ο Δήμος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα -και ούτε πρόκειται.

Από τότε που εξελέγη ο Ψινάκης (τον οποίο και η οικογενειά μου ψήφισε) η Νέα Μάκρη είναι μέσα στη βρώμα. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε το υλικό.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου