Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ένας έμπορος όπλων δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ!

Ο Ντένης Πλέσσας εκπρόσωπος της Lockheed Martin φιλοξενήθηκε από το ραδιόφωνο του ΑΠΕ, ενώ η συνέντευξή του παρουσιάζεται και βίντεο από το κανάλι του Πρακτορείου
Την... πραμάτεια του μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων διαφημίζει ο Ντένης Πλέσσας, εκπρόσωπος της εταιρίας Lockheed Martin στην Ελλάδα. Με αφορμή την παρουσία της εταιρίας στη ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ, το ραδιόφωνο του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου πήρε συνέντευξη, για πρώτη φορά, από έναν έμπορο όπλων, ο οποίος μάλιστα, σπεύδει να πει ότι η εταιρία του έχει παρουσία δεκαετιών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα κάνει ειδική και εκτενή αναφορά στην αναβάθμιση των 85 F-16, υποστηρίζοντας ότι στο πλαίσιό της θα επιστρέψουν λεφτά στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη του Ντένη Πλέσσα, μάλιστα, τυγχάνει ιδιαίτερη προβολής, αφού έχει αναρτηθεί βιντεοσκοπημένη από το  ΑΠΕ στο κανάλι του, στο διαδίκτυο.

Μεταξύ άλλων, ο Ντένης Πλέσσας υποστηρίζει ότι με την πρόσφατη υπογραφή, της συμφωνίας για την αναβάθμιση 85 εκ του στόλου των ελληνικών μαχητικών στην τελευταίας τεχνολογίας έκδοση, την Block 70/72 V (από το Viper), ανοίγει ο δρόμος για μεταφορά και σημαντικών εργασιών αλλά και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) θα εγκαταστήσει όλα τα νέα συστήματα του μαχητικού F-16V (Viper) εδώ στην Ελλάδα» και έτσι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια «θα επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία μαζί με τεχνογνωσία και τεχνολογία για την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Lockheed Martin στην Ελλάδα αναφέρθηκε εκτεταμένα και στο μαχητικό 5ης Γενιάς F-35, όπως και στην προοπτική ένταξής του σε υπηρεσία από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. «Το F-35 είναι ένα αεροσκάφος το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin και άλλους εννέα συνεταίρους. Το αεροπλάνο αυτό σχεδιάστηκε με βασικά χαρακτηριστικά μαχητικών 5ης γενιάς, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι τα χαρακτηριστικά στέλθ (stealth), η ικανότητα δηλαδή του αεροπλάνου να είναι δυσδιάκριτο από τα εχθρικά ραντάρ», περιέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου