Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το CSU προτείνει τον Μάρκους Σέντερ για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Τόμας Κρόιτσερ δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα στην υποψηφιότητα του Σέντερ Οι βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος στη Βαυαρία
των Χριστιανοδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ, πρότειναν τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ για τη θέση του πρωθυπουργού ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά.





Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Τόμας Κρόιτσερ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από το Μόναχο ότι οι βουλευτές του κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα στην υποψηφιότητα του Σέντερ, σφοδρού επικριτή της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ, για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας.

Ο Σέντερ από την πλευρά του επεσήμανε ότι χαιρετίζει την απόφαση του απερχόμενου Χορστ Ζέχοφερ να παραμείνει στην προεδρία του CSU, κάτι που θα συμβάλει στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βερολίνο.
Λίγο νωρίτερα ανώτερο στέλεχος του CSU, ο Μάρκους Φέρμπερ, είχε δηλώσει ότι ο Ζέχοφερ δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας, αν και επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής του CSU εξαιτίας της «δύσκολης κατάστασης» στο Βερολίνο.

Η επιλογή του Σέντερ, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ίσως έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου