Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Έτσι εξάρθρωσαν τις δυο σπείρες ναρκωτικών στη Λαμία

Με πολύμηνες παρακολουθήσεις προσώπων και τηλεφωνικών επικοινωνιών που γίνονταν με συνθηματικές φράσεις και κώδικες, «έδεσαν» οι αστυνομικοί τα εμπλεκόμενα πρόσωπα Με πολύμηνες παρακολουθήσεις προσώπων και τηλεφωνικών επικοινωνιών που γίνονταν με
συνθηματικές φράσεις και κώδικες, «έδεσαν» οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα δύο οργανωμένα κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών σε Φθιώτιδα και Αττική.





Μεταξύ αυτών, ήταν και ο 37χρονος κομάντο των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο στρατιωτικός από τη Λαμία, ο οποίος υπηρετεί στη Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, είναι ένας από τους δέκα Έλληνες ηλικίας 37 ως 59 χρόνων που συνελήφθησαν σε περιοχές της Λαμίας και της Αθήνας. Ακόμη, συνελήφθη ένας 67χρονος που προμήθευε κάνναβη στη μια σπείρα και ταυτοποιήθηκε ένας 39χρονος αλλοδαπός που διακινούσε χασίς σε περιοχές της Αττικής. Οι δυο ομάδες υπολογίζεται ότι διακίνησαν τους τελευταίους δυο μήνες οκτώ κιλά και 240 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, από τα οποία έβγαλαν κέρδος ύψους 25.218 ευρώ. 
Αρχηγός της πρώτης οργάνωσης, που δρούσε από το καλοκαίρι, ήταν ένας 55χρονος ο οποίος συνελήφθη μαζί με πέντε συνεργούς του. Μαζί με έναν από αυτούς καλλιεργούσε χασισόδεντρα στο αγρόκτημά του σε περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και αγόραζε κάνναβη από διάφορους προμηθευτές για τις ανάγκες των πελατών του. Αρχηγός της δεύτερης οργάνωσης ήταν ένας 48χρονος που συνελήφθη μαζί με τρία μέλη, ενώ αναζητείται και ο 39χρονοςπου είχε αναλάβει τη διακίνηση στην Αττική. Κοινό πρόσωπο στα δύο κυκλώματα ήταν ο συνομήλικος βοηθός του 48χρονου αρχηγού του δεύτερου, που προμήθευε με χασίς τον 55χρονο αρχηγό του πρώτου.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων με εκπαιδευμένο σκύλο ανιχνευτή, κατασχέθηκαν 22 κιλά και 676,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», δέκα δενδρύλλια κάνναβης, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβόλο όπλο με διόπτρα, ένα ξιφίδιο, ένα στιλέτο, 75 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένας ανιχνευτής μετάλλων, 45 κροτίδες, 356 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, πλήθος κινητά και κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 2.480 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Τα μέλη των δυο οργανώσεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και, κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας, του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 44 ως 57 χρόνων. Ο ένας άνδρας κατηγορείται ως προμηθευτής της πρώτης οργάνωσης και οι υπόλοιποι ότι αγόραζαν χασίς από τις δυο ομάδες και το διακινούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου