Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πολικό... πάρτι στη Νέα Υόρκη: Έρχεται η δεύτερη πιο κρύα νύχτα από το 1900

  Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους -10 βαθμούς Κελσίου  Οι ειδικοί προειδοποιούν όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν την πολύωρη παραμονή τους στο κρύο - Το «κύμα» ψύχους συνεχίζεται και στον Καναδά Πολικό... πάρτι θα κάνουν φέτος
την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα νιώσουν στο πετσί τους τη δεύτερη πιο κρύα νύχτα από το 1900. Οι ειδικοί προειδοποιούν όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν την πολύωρη παραμονή τους στο κρύο καθώς θα δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.





Οι γαλότσες-μπότες είναι αναγκαίες ενώ καλό θα είναι οι Νεοϋορκέζοι να προμηθευτούν κι ένα ακόμη ζευγάρι κάλτσες μαζί τους.



Το αρκτικό ψύχος και οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ αλλά και στις μεσοδυτικές πολιτείες δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των Αμερικανών πολιτών. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, το βράδυ της Κυριακής οι πολίτες θα πρέπει να ντυθούν αρκετά ζεστά για να υποδεχτούν το νέο έτος καθώς ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, οι ψυχροί άνεμοι θα κάνουν τη θερμοκρασία να μοιάζει μικρότερη. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας «AccuWeather», Πολ Γουόκερ, οι Αμερικανοί που θα γιορτάσουν στην Πλατεία Times Square την έλευση του Νέου Έτους θα βιώσουν την δεύτερη πιο κρύα παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ιστορία (από τότε που κρατούνται πρακτικά δηλαδή το 1900).



Το 1917 ήταν η πιο κρύα παραμονή Πρωτοχρονιάς στο «Μεγάλο Μήλο» με τον υδράργυρο να δείχνει μείον 17 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του «CNN», Τζιν Νόρμαν, στη Βοστόνη, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα με το δριμύ ψύχος να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης. Ο δήμαρχος της πολιτείας, Μάρτι Γουόλς κάλεσε τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους.

Στη Μινεσότα ο υδράργυρος έδειξε μείον 36 βαθμούς.

Το πολικό ψύχος αναμένεται να πλήξει συνολικά 48 εκατομμύρια Αμερικανούς.


Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν να πλήττουν όχι μόνο τις βόρειες ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά με τους επιστήμονες να εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραταθούν μέχρι και το επόμενο έτος.

Η πόλη 'Ερι, κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, πάνω στην ομώνυμη λίμνη που αποτελεί το «φυσικό σύνορο» των ΗΠΑ με τον Καναδά, πέρασε τα Χριστούγεννα «θαμμένη» στο χιόνι: μέσα σε 48 ώρες καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα χιονιού ύψους 1,5 μέτρων. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να μπορέσουν να επιτάξουν τα αναγκαία βαριά μηχανήματα και να καθαρίσουν τους δρόμους για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να προστεθούν άλλα 2-5 εκατοστά χιονιού στην πόλη, οι κάτοικοι της οποίας κλήθηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.


Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τομ Γουλφ, ανακοίνωσε ότι η εθνοφρουρά θα συνδράμει τις τοπικές αρχές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα 86 εκατοστά χιονιού που έπεσαν ανήμερα τα Χριστούγεννα στην Έρι αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών για την πόλη -το προηγούμενο ήταν 51 εκατοστά, από τις 22 Νοεμβρίου 1956.

«Βρισκόμαστε εκεί έξω, αλλά απλώς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της χιονόπτωσης», εξήγησε στο Facebook ένας διασώστης, ο Ματ Aξλ.


Αρκτικό ψύχος και στον Καναδά, μείον 50 βαθμούς Κελσίου στο Οντάριο

Την ίδια ώρα, στο βόρειο Οντάριο του Καναδά ο υδράργυρος έχει ολισθήσει στους -50 βαθμούς, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο.

 Οι καναδικές αρχές έχουν εκδώσει έκτακτα δελτία επικίνδυνων φαινομένων και υπερβολικού ψύχους για τις επαρχίες του Κεμπέκ, του Οντάριο, της Μανιτόμπα, του Σασκάτσουαν και της Αλμπέρτα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου