Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Θυμάστε τον Τσάκα; Εφυγε μετανάστης στη Γερμανία

Από το Big Brother 1.«Με έδιωξε η χώρα μου. Δεν υπήρχε δουλειά πουθενά και έπρεπε να επιβιώσω».Θυμάστε τον Γιώργο Τσάκα από τον Big Brother 1; Λίγο δύσκολο να τον έχετε ξεχάσει γιατί αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, το πρώτο ριάλιτι που προβλήθηκε στην Ελλάδα είχε προκαλέσει φρενίτιδα και είχε αναδείξει πρωταγωνιστή τον Τσάκα.
Ωστόσο η αναγνωρισιμότητά του δεν του έφερε και επιτυχία. Σήμερα μιλάει στο περιοδικό ΤV ΒΟΧ και εξηγεί γιατί αποφάσισε να μεταναστεύσει στη Γερμανία.
«Με έδιωξε η χώρα μου. Δεν υπήρχε δουλειά πουθενά και έπρεπε να επιβιώσω. Οι γονείς μου ήταν μετανάστες στη Γερμανία, το 1970. Εκεί γεννήθηκα και, όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, νόμιζα ότι ρίξαμε μαύρη πέτρα πίσω μας. Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και σήμερα σας μιλάω από τη γερμανική Μπαντ Βίλμπελ. Εδώ μένω πλέον με την οικογένειά μου, τη σύζυγο μου Χριστίνα και τον πέντε μηνών γιο μας Παναγιώτη. Εργάζομαι σε μία αεροπορική εταιρία μεταφορών, από τις έξι το πρωί έως αργά το απόγευμα».
Πώς περιγράφει τη ζωή στα ξένα; «Είναι ίδια με ενός ρομπότ. Δεν έχω όμως παράπονο. Περνάω καλά, είμαι ευτυχισμένος με την οικογένεια μου, έχω δουλειά. Ο γιος μου γεννήθηκε εδώ. Τι να ζητήσω άλλο από τη ζωή μου όταν ο μικρός ξυπνάει νωρίς το πρωί και αρχίζει να λέει λογάκια και να παίζει, να χαμογελάει, να γκρινιάζει, να τρώει, να θέλει αγκαλιές. Και η Χριστίνα μου πάντα με έναν καλό λόγο, ένα τρυφερό χάδι προτού φύγω για τη δουλειά. Τον μικρό θα τον βαφτίσουμε Παναγιώτη. Αν ήταν κορίτσι, θα του έδινα το όνομα της μάνας μου, Μαρία. Του δώσαμε το όνομα της Παναγίας της Σουμελάς των Ποντίων. Η βάφτιση του θα γίνει το καλοκαίρι στο χωριό. Και ο γάμος μου με τη Χριστίνα θα γίνει στην Ελλάδα». Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν έχει σκοπό να μείνει για πάντα Γερμανία: θα επιστρέψω μόλις ορθοποδήσω, θα πάρω την οικογένεια μου και θα επιστρέψουμε στο χωριό. Ετοιμάζω κάτι μεγάλο, που έχει σχέση με τη γεωπονική. Σιγά σιγά θα δούμε».
Οπως αναφέρει, πήγε για τέσσερις μήνες σε γερμανικό σχολείο για να μάθει λίγο τη γλώσσα : «Με τους συναδέλφους στη δουλειά μιλάμε στα αγγλικά, γλώσσα που γνωρίζω πολύ καλά. Αν και δεύτερη γλώσσα στη Γερμανία είναι τα τουρκικά».
Οσο για τις αναμνήσεις του από το Big Brother; «Μου άφησε καλά σημάδια. Και στον κόσμο που έρχεται να μου μιλήσει στον ενικό, αποκαλώντας με Τσάκα. Και μου αρέσει αυτή η οικειότητα. Με τον Πρόδρομο έχουμε χαθεί. Δεν ξέρω τι κάνει, που βρίσκεται. Έμαθα ότι παντρεύτηκε και χάρηκα πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου