Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εικοσιτετράωρες λήψεις με μαγικά αποτελέσματα

Το εγχείρημα αυτό δεν ήταν εύκολο. Ο Κοτσιόπουλος έπρεπε να μείνει στο ίδιο μέρος για 30 συνεχόμενες ώρες, και να κρατήσει σταθερή την προσοχή του στην κάμερα, ακόμα και τη νύχτα. Η
θερμοκρασία έπεσε περίπου 26 βαθμούς, που ανάγκασε τον τολμηρό φωτογράφο να χρησιμοποιήσει ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να κρατήσει το φακό στεγνό. Μετά τη λήψη, Ο Κοτσιόπουλος επεξεργάστηκε με επιμέλεια τις εκατοντάδες εικόνες σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή, 360 μοιρών, πανοραμική φωτογραφία του Σουνίου στην Ελλάδα, με λήψη από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Ο Κοτσιόπουλος είπε στην Huffington Post: "Όλες οι φωτογραφίες μου έχουν μια μεγάλη ιστορία να πουν - μια ιστορία που πηγαίνει πίσω στη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, τον σχηματισμό του ήλιου, των πλανητών, της γης και της σελήνης."

Αυτή η μεγάλη συλλογή φωτογραφιών του λήφθηκε με μια φωτογραφική μηχανή Canon 550D DSLR. Η εκθαμβωτική φωτογραφία, "Μονοπάτια Αστέρων" μοιάζει με σύγχρονη ερμηνεία της «Starry Night» του Βαν Γκογκ, ενώ τα λαμπερά ηλιόλουστα σύννεφα θυμίζουν κάτι από το προσεκτικό χέρι του Μιχαήλ Αγγέλου.
Το φωτογραφικό αριστούργημα δημιουργεί ένα σχεδόν πνευματικό όραμα της ομορφιάς στην Ελλάδα, δεν νομίζετε;


πηγή: huffingtonpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου