Εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό προοιωνίζεται το νέο δημοσκοπικό τοπίο που σηματοδοτείται από τη νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την «αλλαγή φρουράς» στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς, αν επιβεβαιωθούν και από την κάλπη τα δεδομένα με τις τωρινές διαθέσεις της κοινής γνώμης, η επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση θα είναι η πλέον κατακερματισμένη στα ελληνικά πολιτικά χρονικά.Από τα ευρήματα μεγάλης έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Marc για το «ΘΕΜΑ» προκύπτει ότι στην προσεχή Βουλή το πιθανότερο είναι ότι θα καταλάβουν έδρανα εννέα κόμματα, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν και δέκα. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση εμφανίζει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, καθώς οι πολίτες -με εξαίρεση την έντονη δυσφορία που εκφράζουν για την ακρίβεια- δείχνουν να συμφωνούν με βασικές πτυχές της πολιτικής της, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει η σχεδόν οριζόντια συμφωνία των πολιτών υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, όπως και η ευρεία συναίνεση του «γαλάζιου» εκλογικού ακροατηρίου με τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας της κυβερνητικής παράταξης, αλλά σε ποσοστά που προσομοιάζουν περισσότερο με ευρωεκλογές και λιγότερο με εθνικές εκλογές (31% στην εκτίμηση ψήφου), σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη εδραίωση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, αλλά σε απόσταση από την κορυφή (με εκτιμώμενο ποσοστό της τάξης του 18,7%), συνιστούν έναν νέο -και πολύ πιο αδύναμο από οποτεδήποτε άλλοτε στο παρελθόν- δικομματισμό, αφού το άθροισμα της πιθανής δύναμης των δύο κομμάτων κινείται κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος.
Η διάχυτη ρευστότητα, η οποία καταγράφεται στα στοιχεία της μέτρησης για την πρόθεση ψήφου, ενισχύεται περαιτέρω από τη μεγάλη διασπορά της ψήφου στα δεξιά της Ν.Δ., όπου ελπίζουν να εκλέξουν βουλευτές τρία κόμματα (Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη) με συνολική δύναμη 15,2% και στα αριστερά της νεόκοπης αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου… συνωστίζονται διεκδικώντας κοινοβουλευτικά έδρανα άλλοι τέσσερις κομματικοί σχηματισμοί (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Δημοκρατίας και Πλεύση Ελευθερίας), που συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστά της τάξης του 26,2%.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο σχηματισμός βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος μετά τις επόμενες εκλογές, οι οποίες, όπως επιμένει να διαβεβαιώνει με κάθε αφορμή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα γίνουν το 2027 με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα», θα αποτελεί μια πολύ δύσκολη πολιτική άσκηση. Αφενός διότι η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με ένα ποσοστό της τάξης του 31%, όπως είναι η εκλογική δύναμη που εκτιμάται ότι θα έχει με βάση τα ευρήματα της έρευνας της Marc, εξασφαλίζει μόλις 123 έδρες στην επόμενη Βουλή και αφετέρου επειδή το μοναδικό άθροισμα που δίνει κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι η συνεργασία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ (178 βουλευτές). Συνεργασία, η οποία, ωστόσο, εφόσον υλοποιούνταν, θα έφερνε το ΚΚΕ, που είναι τρίτο με 8%, σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η εκτίμηση των εδρών δεν αποτελεί στοιχείο της δημοσκόπησης της Marc. Με βάση τα ευρήματά της, ειδικός εκλογικός αναλυτής του «ΘΕΜΑτος» υπολόγισε πόσους βουλευτές θα εκλέξουν τα κόμματα σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών
Γιατί δεν αλλάζουν οι κανόνες
Ωστόσο, το εκρηκτικό αυτό σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από την κυβερνητική ηγεσία, στην οποία επικρατεί η πεποίθηση ότι το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας που προτάσσει το Μέγαρο Μαξίμου θα αποδειχθεί πειστικό και θα υιοθετηθεί από το εκλογικό σώμα, το οποίο θα δώσει ξανά αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Ν.Δ. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε μέσα στην παρελθούσα εβδομάδα να ξεκαθαρίσει τη θέση του με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κατεβάσει τον πήχη της αυτοδυναμίας.
Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αυξήσει το πλαφόν για την είσοδο στη Βουλή από το 3% που είναι τώρα, στο 4% ή στο 5%, με στόχο να περιοριστεί ο αριθμός των κομμάτων που εκλέγουν βουλευτές, αλλά και να μειωθεί το ποσοστό για να εκλέξει το πρώτο κόμμα 151 έδρες, κάτι που επηρεάζεται από τις ψήφους που λαμβάνουν τα κόμματα που δεν δικαιούνται έδρες.
«Είμαι ο τελευταίος ο οποίος για να βελτιώσει ενδεχομένως τις πιθανότητες να κερδίσουμε μια ακόμη εκλογή θα πειραματιστεί με το εκλογικό σύστημα αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού», τόνισε ο πρωθυπουργός. Αποτελεί, πάντως, κοινό μυστικό στους πολιτικούς κύκλους ότι το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, στις οποίες κατεγράφη από τη μια υποχώρηση των δυνάμεων της Ν.Δ. και μεγάλη διασπορά ψήφων σε μικρότερα κόμματα, στο εσωτερικό της κυβέρνησης είχε ανοίξει παρασκηνιακή συζήτηση για τη σκοπιμότητα της ψήφισης νέου εκλογικού νόμου.
Ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί σχετικές εισηγήσεις συνεργατών, πλην, όμως, ο ίδιος δεν άναψε ποτέ πράσινο φως για να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών στην επεξεργασία βολικών σεναρίων για την κυβερνητική παράταξη. Αλλωστε ήταν γνωστό στους πολιτικούς κύκλους ότι και ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος δεν περιλαμβανόταν στους θιασώτες της αύξησης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή. Είχε κι εκείνος, όπως και ο πρωθυπουργός, την άποψη ότι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να αλλάξει ριζικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε, εν τέλει, στην απόφαση να αποκλείσει από τώρα όλα τα σενάρια περί αλλαγής των κανόνων για έναν επιπρόσθετο λόγο, που είναι ότι η συντήρησή τους όχι μόνο δεν ενισχύει την πολιτική σταθερότητα αλλά αντιθέτως αυτή υπονομεύεται από κινήσεις και πρωτοβουλίες που στέλνουν σήμα ότι η κυβερνητική ηγεσία δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής και δεν επενδύει στην επιβράβευση των πολιτών.
Τη συγκεκριμένη στρατηγική, εξάλλου, ακολούθησε ο πρωθυπουργός και κατά την προηγούμενη τετραετία, όταν πολλοί προεξοφλούσαν ότι θα είχε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και εισηγούνταν να γίνουν νέες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα με το κλιμακωτό μπόνους πριν καν αυτό εφαρμοστεί. «Δεν το έκανα, και νομίζω ότι δικαιώθηκα από τις εξελίξεις», σχολιάζει ο κ. Μητσοτάκης, για να επισφραγίσει και την τωρινή απόφασή του.
«Εχουμε μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας και ισχυρή λαϊκή εντολή, που θεωρώ κρατάει γερά το τιμόνι της χώρας», ανέφερε στην πρόσφατη συνέντευξή του. «Οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να παραπέμπει σε ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας με, ενδεχομένως, σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απορρίπτεται κάθετα, οριζόντια και διαγώνια από εμένα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλειδί η οικονομία
Πεποίθηση των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, άλλωστε, αποτελεί ότι η εκλογική μάχη θα κριθεί στην οικονομία και η κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές θα έχει να παρουσιάσει στους πολίτες ένα ισχυρό αποτύπωμα της πολιτικής της με τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει για μείωση των φόρων και αύξηση των εισοδημάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το ποσοστό των πολιτών που αξιολογεί θετικά την έως τώρα θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέρχεται στο 39,6% επί του συνόλου του δείγματος της έρευνας. Θετικά διακείμενοι είναι τα τρία τέταρτα (74,8%) των ψηφοφόρων της Ν.Δ., καθώς και ένας στους τρεις (31,8%) ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Ο νυν πρωθυπουργός είναι μακράν μπροστά και στις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα για τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται περισσότερο στο τιμόνι της χώρας. Προηγείται με ποσοστό 34,2%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά με τον κ. Ανδρουλάκη να προτιμάται από το 8,5%, τον κ. Φάμελλο από το 6,1%, τον κ. Κασσελάκη από το 5,9%, τον κ. Βελόπουλο και την κυρία Κωνσταντοπούλου από 5%.
Υπέρ του διαλόγου
Η πλειονότητα των πολιτών προτρέπει την κυβέρνηση, σε ποσοστό 64,7%, να επιμείνει στον διάλογο με την Τουρκία και τη βήμα με βήμα προσέγγιση με τους εξ Ανατολών γείτονες. Αντίθετα μειοψηφική, με ποσοστό 28,8%, είναι η άποψη εκείνων που τάσσονται υπέρ της σκλήρυνσης της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης και της διακοπής κάθε συνομιλίας. Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. (με 80%) είναι οι πιο ένθερμοι οπαδοί της προσέγγισης, ενώ ακολουθούν οι οπαδοί του ΚΚΕ (69,8%), του ΠΑΣΟΚ (64,2%) και του ΣΥΡΙΖΑ (62,5%). Στον αντίποδα, υπέρ της διακοπής των συνομιλιών πλειοψηφούν (59,7%) όσοι ψηφίζουν Ελληνική Λύση, όπως και όσοι επιλέγουν άλλα μικρότερα κόμματα (53,1% κατά του διαλόγου).
Υπό αυτό το πρίσμα, δεν προκαλεί εντύπωση ότι συνιστούν πλειοψηφία οι πολίτες που συμφωνούν με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία και στην αρχηγία της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, σωστή χαρακτηρίζει την απόφαση το 47,7%, ενώ λανθασμένη τη θεωρεί το 39,7%. Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του 2023, οι συμφωνούντες με τη διαγραφή φτάνουν στο 71%, ενώ στις υπόλοιπες δυνάμεις, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, πλειοψηφούν όσοι θεωρούν λανθασμένη την απόφαση του πρωθυπουργού.
Τα πλέον δυσμενή ευρήματα για την κυβέρνηση είναι στις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες στο ερώτημα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά της ακρίβειας στα βασικά είδη διαβίωσης. Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (78,6%) αμφισβητούν τον ισχυρισμό των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι τα μέτρα αρχίζουν να έχουν κάποια αποτελέσματα. Και μόνον ένας στους πέντε (21%) υιοθετεί το κυβερνητικό «αφήγημα». Η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων είναι οριζόντια, αφού τα βρίσκουν αναποτελεσματικά ακόμη και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. (σε ποσοστό 59,9%).
Στα ενδιαφέροντα, τέλος, ευρήματα της μέτρησης της Marc είναι ότι οι περισσότεροι πολίτες (σε ποσοστό 34,7%) βρίσκουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που θα κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση τους επόμενους μήνες. Είναι μια άποψη που έρχεται σε αντίθεση με τον χαρακτηρισμό «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ» που δίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο κόμμα που εδώ και λίγες μέρες κατέχει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2025
(431)
- ► Ιανουαρίου (431)
-
▼
2024
(10349)
-
▼
Δεκεμβρίου
(1163)
- Νυμφαίο: Έπεσαν σε χειμέριο λήθαργο οι αρκούδες το...
- Γερμανία: Η αστυνομία σκότωσε άνδρα που έκλεψε εκσ...
- Καμπανάκι από το Ιράν - Μια «νέα αντίσταση» κατά τ...
- Σέρρες τρεις ανήλικους που έκλεψαν αυτοκίνητα και ...
- Μαχαίρωσαν μέρα μεσημέρι 30χρονο Τούρκο στη Θεσσαλ...
- Ερντογάν – Αλ Τζολάνι: Η παγίδα για τη Δύση που στ...
- Πόσο κοντά είναι σε ρήξη οι σχέσεις Ρωσίας και Του...
- Από κοκαΐνη μέχρι MDMA, LSD και κεταμίνη στο ναρκο...
- Γερμανία: Στο 20% το ακροδεξιό AfD σε νέα δημοσκόπ...
- Τροχαίο στη Ραφήνα
- Μαγνησία: 42χρονος πατέρας δύο παιδιών έπεσε από σ...
- Λεμεσο το πυρηνικό υποβρύχιο USS Indiana φωτο
- Στόχος μας με το Kids Wallet η εξάλειψη του φαινομ...
- Διαγνώστηκε με καρκίνο στα 25 του – Το ενοχλητικό ...
- Ισραήλ προειδοποιεί τους Χούθι πως διακινδυνεύουν ...
- Στη φυλακή οι γονείς του 14χρονου που σκότωσε 10 α...
- Τα νέα φάρμακα που έρχονται το 2025 για παχυσαρκία...
- Συνελήφθη 40χρονος στον Βύρωνα με πιστόλι και 15 φ...
- Συρία: Τριάντα ένας νεκροί σε μάχες μεταξύ κουρδικ...
- Σκύλος που χάθηκε για 9 ημέρες επέστρεψε σπίτι και...
- Γερμανός πιλότος αποκαλύπτει ότι κάθε χρόνο αντιμε...
- Το ημερολόγιο ενός Βορειοκορεάτη στρατιώτη που σκο...
- Αφγανιστάν: Οι γυναίκες πλέον δεν θα μπορούν να κο...
- Πρόσεχε μην πέσεις! Πολύτιμες συμβουλές αποφυγής π...
- Ξεριζώθηκε δέντρο στο κέντρο Ηρακλείου
- Δεκαοκτώ χρόνια από τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χου...
- Ο ρόλος του νηολογίου Λιβερίας στην ελληνική ναυτι...
- Wham! - Last Christmas (Live at Wembley Arena, Dec...
- Il Volo, The Valley Of The Temples 2024 [1/3]
- MARCHA RADETZKY. Johann Strauss. Director: Andrés ...
- Ciao Piaggio Ape: Η Ιταλία αποχωρίζεται τα θρυλικά...
- Ερντογάν και Νετανιάχου απειλούν «να πράξουν ό,τι ...
- Βερολίνο κατά Μασκ: Προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλ...
- Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet: Πώς εκτυ...
- Καλύβια: 13 συλλήψεις σε ναρκοπάρτι, ανάμεσά τους ...
- Ντόναλντ Τραμπ: Εφετείο του Μανχάταν επικύρωσε την...
- Αν νιώθεις διαρκώς έτοιμη να αρπαχτείς online, δεν...
- Κατεχόμενα: Γκρίνιες από το ψευδοκράτος για τις πτ...
- Νέο πρόβλημα για το πλοίο «SAONISOS», επέστρεψε στ...
- Έμα Στόουν: Ο Independent την ανέδειξε ως τη 2η κα...
- Κύπρος: Το ψευδοκράτος απειλεί πάλι με μέτρα για τ...
- Συνελήφθη 58χρονος για revenge porn στην Πάτρα
- Αυστραλία: Χειροπέδες σε 4 Έλληνες για 37 κιλά μεθ...
- Πλειστηριασμοί: Με ποια «βαριά σφυριά» κάνει «ποδα...
- Ταϊλάνδη: 21χρονος ήπιε μονορούφι ένα μπουκάλι ουί...
- Διαγνώστηκε στα 31 με καρκίνο μαστού, παρά την «κα...
- Γρίπη πτηνών: Έρχεται νέα πανδημία; Η κατάσταση στ...
- Θάνατος του Τζίμι Κάρτερ: Εθνικό πένθος στις ΗΠΑ -...
- Γλυφάδα: Βρέθηκε όπλο σε διαμέρισμα που είχε κλείσ...
- Η επίσημη έκθεση καταλογισμού: Η ΑΑΔΕ ζητάει €8,3 ...
- ΚΕΦΙΜ: Οι νόμοι για το Κτηματολόγιο και τις νέες δ...
- Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά την Πρωτοχρονιά και ...
- Χάθηκε στην πίστα ο Οικονομόπουλος: «Λουλούδια-Νίκος
- 5 τρόποι για να μαλακώσουμε ένα σκληρό κομμάτι κρέ...
- Όρμπαν, ένας αντι-ευρωπαίος παραδίδει το τιμόνι τη...
- Άρειος Πάγος δεν «έσπασε» τα ισόβια για τον πρώην ...
- ΑΑΔΕ: Νέα εφαρμογή για «κούρεμα» προστίμων έως και...
- Συντριβή αεροπλάνου στη Νότια Κορέα: Τα δραματικά ...
- Μήνυση για την εξαφάνιση του έργου «58 καρφιά στα ...
- Feliz Navidad - Los Tres Tenores
- Austrian Alpin Road Driving Home for Christmas HD ...
- Mercedes-AMG SL 43
- Glacier Express – To εξπρές των παγετώνων με τη μα...
- Οι λόγοι που η γάτα σας πιπιλάει τις κουβέρτες κάν...
- Σκίουροι δολοφόνοι: Εγκαταλείπουν τους καρπούς για...
- Οι πέντε κατηγορίες των Influencers που μπαίνουν σ...
- Δυσκοιλιότητα: Ένας γαστρεντερολόγος αποκαλύπτει 5...
- Βρήκε το χαμένο του ΝΟΚΙΑ 3310 μετά από 22 χρόνια ...
- Ασμά αλ Άσαντ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία της - ...
- Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου κατήγγειλε την κλοπή του κ...
- Έλληνας πατέρας στο Τορίνο δώρισε τμήμα από το ήπα...
- Χοιρινό κότσι: η σωστή τεχνική για το ψήσιμό του β...
- Επιθεώρηση Εργασίας: 72.000 έλεγχοι και πρόστιμα ά...
- 23χρονος στην Κρήτη κατήγγειλε ότι συγχωριανός του...
- Bild: Είναι όντως γιατρός ο 50χρονος Σαουδάραβας π...
- Η νέα σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους είναι ίδια με...
- «Στικάκια» νικοτίνης: Η ανεξέλεγκτη μόδα που απειλ...
- Μαχαίρωσαν 27χρονο έξω από μπαρ στη Λάρισα
- Πυροσβέστες απεγκλώβισαν ελάφι που έπεσε στο κανάλ...
- Τουρκία: Θετική ανταπόκριση Οτσαλάν στην πρόταση Μ...
- Τουρίστας έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία στ...
- Μικροσεισμοί στην Αθήνα: Πρέπει ν' ανησυχούμε
- Συντριβή αεροπλάνου στη Νότια Κορέα: Θα είχαν επιζ...
- Ρωσία: Νεκρός στο κελί του ο διοργανωτής ταξιδιών ...
- Κιμ Γιονγκ Ουν λέει ότι θα εφαρμόσει την πιο σκληρ...
- Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο πεζό στ...
- ΑΑΔΕ: Δημιουργείται νέο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Φορ...
- Financial Times: Η Ρωσία κατασκευάζει τους πυραύλο...
- H απίθανη ιστορία ενός Ισπανού που κατάλαβε το «κό...
- Grimes: Ξεκαθαρίζει πως εκείνη χώρισε τον Έλον Μασ...
- Σύρος πρωταθλητής ιππασίας έζησε 21 χρόνια φυλάκισ...
- Επιστήμονες ανακάλυψαν την «8η ήπειρο» που αγνοούτ...
- Αγία Παρασκευή: 43χρονη κατήγγειλε τον ιερέα σύζυγ...
- ΣΓΟΥΡΔΑ 1870: Το τέλος μιας εταιρείας με ιστορία 1...
- Βούλγαρος κρατούσε παράνομα 36χρονη τυφλή σε εγκατ...
- Φειδίας: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής τον κατηγορ...
- Γιατί η γάτα σας είναι συνεχώς κρυμμένη σε κάποιο ...
- Το αρχαιότερο χριστιανικό εύρημα βόρεια των Άλπεων...
- «Καυλαντίζω»: Βρήκαμε το ελληνικό κρασί που θα ξεπ...
- Σολομός με πουρέ πατάτας και λαχανικά
- ► Σεπτεμβρίου (704)
- ► Φεβρουαρίου (837)
- ► Ιανουαρίου (1041)
-
▼
Δεκεμβρίου
(1163)
-
►
2023
(11198)
- ► Δεκεμβρίου (779)
- ► Σεπτεμβρίου (772)
- ► Φεβρουαρίου (1122)
- ► Ιανουαρίου (1018)
-
►
2022
(11200)
- ► Δεκεμβρίου (731)
- ► Σεπτεμβρίου (896)
- ► Φεβρουαρίου (960)
- ► Ιανουαρίου (1185)
-
►
2021
(17393)
- ► Δεκεμβρίου (1574)
- ► Σεπτεμβρίου (1499)
- ► Φεβρουαρίου (1454)
- ► Ιανουαρίου (1497)
-
►
2020
(23158)
- ► Δεκεμβρίου (1599)
- ► Σεπτεμβρίου (1967)
- ► Φεβρουαρίου (2081)
- ► Ιανουαρίου (2427)
-
►
2019
(23814)
- ► Δεκεμβρίου (2676)
- ► Σεπτεμβρίου (2114)
- ► Φεβρουαρίου (1615)
- ► Ιανουαρίου (1648)
-
►
2018
(16714)
- ► Δεκεμβρίου (1126)
- ► Σεπτεμβρίου (1200)
- ► Φεβρουαρίου (1946)
- ► Ιανουαρίου (1812)
-
►
2017
(7347)
- ► Δεκεμβρίου (1712)
- ► Σεπτεμβρίου (714)
- ► Φεβρουαρίου (134)
- ► Ιανουαρίου (174)
-
►
2016
(2893)
- ► Δεκεμβρίου (277)
- ► Σεπτεμβρίου (107)
- ► Φεβρουαρίου (375)
- ► Ιανουαρίου (524)
-
►
2015
(10911)
- ► Δεκεμβρίου (256)
- ► Σεπτεμβρίου (273)
- ► Φεβρουαρίου (1965)
- ► Ιανουαρίου (2523)
-
►
2014
(21554)
- ► Δεκεμβρίου (2811)
- ► Σεπτεμβρίου (1799)
- ► Φεβρουαρίου (1354)
- ► Ιανουαρίου (1501)
-
►
2013
(16071)
- ► Δεκεμβρίου (1318)
- ► Σεπτεμβρίου (1328)
- ► Φεβρουαρίου (1328)
- ► Ιανουαρίου (1141)
-
►
2012
(9024)
- ► Δεκεμβρίου (1035)
- ► Σεπτεμβρίου (520)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου