Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Δίκη Πάτση για ανακριβή πόθεν έσχες: Αίτημα διαπραγμάτευσης κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ

Στην κατάθεση αιτήματος διαπραγμάτευσης, προχώρησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης στη δίκη του ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβή υποβολή πόθεν έσχες (πλημμέλημα).Το αίτημα διαπραγμάτευσης υπέβαλε στο ακροατήριο ο ίδιος ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της ΝΔ κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, επικαλούμενος τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (203ΚΠΔ).
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Πάτσης, ενώ ήταν υπόχρεος υποβολής σχετικής δήλωσης λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, σε αυτή φέρεται να μην συμπεριέλαβε κινητή και ακίνητη περιουσία του, και ειδικότερα δανειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε εταιρίες του εξωτερικού, κ.α. Μάλιστα, κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι και η πρώην και η νυν σύζυγος του κ. Πάτση, στις οποίες αποδόθηκε συνέργεια στο ανωτέρω αδίκημα.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος διαπραγμάτευσης εκ μέρους του κ. Πάτση το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη Τρίτη (1/10) προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με το νόμο, ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση θα καταλήξουν σε μια συμφωνία την οποία καλείται να υιοθετήσει ή μη ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, τότε η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά
Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε «αρχικώς δεκτικό το συμβιβασμό» ζητώντας της διακοπή της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου