Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο: Η κυρία «Ελ Τσάπο» ελεύθερη, ωραία και μοντέλο

Πριν από λίγες εβδομάδες η Μάριελ Κόλον Μιρό που έχει υιοθετήσει το καλλιτεχνικό όνομα «La Abogada» -ο δικηγόρος στα Μεξικάνικα- επειδή υπερασπίστηκε τον διαβόητο El Chapo στην δίκη που τον έστειλε ισόβια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αμερική, κυκλοφόρησε το τραγούδι «La Senora».Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο βίντεο κλιπ που συνόδευσε την κυκλοφορία του, ήταν η παρουσία της κυρίας «Ελ Τσάπο» που μετά από δυόμισι χρόνια σε φυλακή των ΗΠΑ, αποφάσισε να στρέψει τους προβολείς της δημοσιότητας ξανά πάνω της.
Το έκανε εμφατικά, αφού η πρώτη σκηνή από την οπτικοποίηση του τραγουδιού, την δείχνει να αποφυλακίζεται φορώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο στο «κόκκινο της φωτιάς». Άλλωστε το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε ειδικά γι΄ αυτήν και σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες που εμφανίστηκαν σε ιστοσελίδες του Μεξικού, φέρεται να το ενέκρινε προσωπικά η ίδια, πριν κυκλοφορήσει.
Πριν από λίγες ημέρες έκανε το επόμενο βήμα στη νέα ζωή που θέλει να λανσάρει αφού εμφανίστηκε ως μοντέλο στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, στο ντεφιλέ της σχεδιάστριας και φίλης της Έιπριλ Μπλακ Ντάιαμοντ, η οποία έγινε πασίγνωστη μέσα σε μια μέρα.
Η κατά κόσμον Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, φόρεσε μια νυφική δημιουργία την οποία συνδύασε με μια τιάρα και έτερα κοσμήματα, την οποία η Ντάϊαμοντ ονόμασε «Rebirth», δηλαδή αναγέννηση. Ο συμβολικός τίτλος του νυφικού δείχνει πόσο πολύ επιθυμεί η σύζυγος του «Ελ Τσάπο» να φανεί ως μια γυναίκα που πλήρωσε το δικό της τίμημα για την ζωή δίπλα στον βαρόνο των ναρκωτικών.
Μόνο που λίγοι δείχνουν να την πιστεύουν, αφού η εμφάνισή της δημιούργησε τόσο τον ανάλογο θόρυβο, όσο και πάρα πολλά αρνητικά σχόλια για την σύζυγο του «Στούμπου» όπως αποκαλούσαν τον Γκουσμάν, ο οποίος διαφέντευε το καρτέλ της Σιναλόα.
Σε κάποιες μικρής διάρκειας ραδιοφωνικές συνεντεύξεις οι ερωτήσεις των παραγωγών δεν ανοίγουν καθόλου το σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής της, δίπλα στον Γκουσμάν, ούτε φυσικά για την φυλάκισή της.

Τον είχε γνωρίσει ως έφηβη σε μια γιορτή όπου ο «Ελ Τσάπο» έδωσε το παρόν και της ζήτησε εκείνη την μέρα να τον παντρευτεί, κάτι που η νεαρή δέχτηκε με χαρά.


Τα δίδυμα, η σύλληψη και η δίκη

Ήξερε ότι από εκείνη την στιγμή, σε μια χώρα όπως το Μεξικό όπου τα καρτέλ ναρκωτικών και η βία κυριαρχούσαν, αυτή θα ήταν τρόπο τινά προστατευμένη ως η γυναίκα του «Ελ πατρόν», που σημαίνει «του αφεντικού».

Τέσσερα χρόνια μετά απο την γνωριμία και τον γάμο με τον «Ελ Τσάπο» η Έμμα ταξίδεψε το 2011 με ιδιωτικό lear jet στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια, προκειμένου να γεννήσει τα δίδυμα που κυοφορούσε στο Antelope valley Hospital.

Το επίθετο Γκουσμάν δεν γράφτηκε στα καρτελάκια των νεογέννητων κοριτσιών του, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε επικηρύξει τον πατέρα τους με 5.000.000 δολάρια και υπήρχε ο φόβος οι αρχές να κρατήσουν μητέρα και παιδιά, ως μέσο πίεσης για να παραδοθεί ο πατέρας.





Η αναγεννημένη όπως δηλώνει Έμμα ήταν πάντα δίπλα στον «Ελ Τσάπο» και μάλιστα το 2016 σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε με δραματικό τόνο ότι η ζωή του κινδύνευε και ζήτησε δικαιοσύνη.

Λόγια που ήχησαν το λιγότερο «επιτηδευμένα» και «άκυρα» την ίδια στιγμή που το καρτέλ της Σιναλόα το οποίο διοικούσε ο άνδρας της ήταν υπεύθυνο για χιλιάδες δολοφονίες και απαγωγές.

Τρία χρόνια μετά μαζί με τις 8χρονες πλέον κόρες της παρακολούθησε όλη την δίκη του ανθρώπου με τον οποίο πορεύτηκε μαζί στη ζωή, και άκουσε την καταδίκη του σε ισόβια κράτηση, με φαινομενική ψυχραιμία.

Μετά ήρθε η δική της σειρά αφού οι αρχές των ΗΠΑ ανακάλυψαν την συμμετοχής της στις δουλειές του καρτέλ και την συνέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Επέστρεψε 1.500.000 δολάρια, φυλακίστηκε για δυόμιση χρόνια και συνεργάστηκε με την DEA για να μειώσει την ποινή της και να αναπνεύσει ξανά τον αέρα της ελευθερίας και όπως φαίνεται από τα όσα πράττει και της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου