Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ελβετία: «Ήταν άκαρδοι, ήθελαν τα χρήματα μου» καταγγέλλει 55χρονη που ακύρωσε την τελευταία στιγμή την αυτοκτονία της

Σε σοβαρή καταγγελία κατά της εταιρείας Last Resort που ανέλαβε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία μιας 64χρονης Αμερικανίδας στην Ελβετία χρησιμοποιώντας τον θάλαμο Sarco, είχε προχωρήσει μια 55χρονη, επίσης από τις ΗΠΑ, η οποία θα ήταν η πρώτη που θα χρησιμοποιούσε αυτή τη μέθοδο για την αυτοκτονία της.Σε επιστολή της στην εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, η 55χρονη είχε κατηγορήσει τους υπευθύνους της Last Resort ότι είναι «άκαρδοι», ότι ήθελαν να την εκμεταλλευτούν για λόγους δημοσιότητας και ότι ήθελαν να πάρουν τις αποταμιεύσεις της.

Η 55χρονη γυναίκα, η οποία καταγόταν από την Αλαμπάμα, ονοματίζει στην επιστολή της τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Φλόριαν Γουίλετα και τη νομική εκπρόσωπο Φιόνα Στιούαρτ, υποστηρίζοντας ότι ήθελαν να την εκμεταλλευτούν.

«Αν γνώριζα πόσο άκαρδοι ήταν οι άνθρωποι που κρατούσαν τη μοίρα μου στα χέρια τους και ότι το μοναδικό τους κίνητρο ήταν η παρουσία τους στα ΜΜΕ και το μάρκετινγκ, δεν θα είχα υποβάλει ποτέ τον εαυτό μου σε αυτό το μαρτύριο» έγραφε η 55χρονη, η οποία επέλεξε μια άλλη παρόμοια εταιρεία για να αυτοκτονήσει τον περασμένο Ιούλιο.



Η 55χρονη, η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας στο συκώτι και μια πάθηση στο νευρικό της σύστημα, ανέφερε ότι είχε εξαργυρώσει 40.000 δολάρια από τις αποταμιεύσεις μιας ζωής για να ταξιδέψει στο Ζέρματ τον Μάιο, προκειμένου να αυτοκτονήσει με τη βοήθεια της Last Resort.

Σύμφωνα με την επιστολή της, με το που έφτασε στην Ελβετία βρέθηκε στο επίκεντρο ενός «τσίρκου δημοσιότητας» προσθέτοντας ότι την είχαν υποχρεώσει σε «ντροπιαστικές» συνεντεύξεις στο πλαίσιο της δημοσιότητας που επιζητούσε η εταιρεία.

Στην καταγγελία της η 55χρονη Αμερικανίδα ανέφερε, ακόμα, ότι ο Γουίλετ, ο οποίος ήταν παρών στην αυτοκτονία της 64χρονης, και η Στιούαρτ την πίεσαν να πληρώσει ορισμένα από τα προσωπικά τους έξοδα, ανάμεσα στα οποία λογαριασμοί για μπακάλικα και εστιατόρια.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, η Στιούαρτ φέρεται να της είπε «θα πεθάνεις σύντομα ούτως ή άλλως, οπότε δεν χρειάζεσαι τα χρήματά σου».






Όταν, δε, η ίδια αποφάσισε να ακυρώσει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία της, η 55χρονη κατήγγειλε ότι την παράτησαν μόνη της στο Ζέρματ.

«Θυσίασα τα πάντα, χρησιμοποίησα κάθε διαθέσιμο πόρο και έκοψα όλους τους δεσμούς μου πιστεύοντας ότι θα μου προσφέρουν ένα ειρηνικό τέλος» έγραφε η 55χρονη.

Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε δια του Γουίλετ, ο οποίος δήλωσε ότι «το να κοροϊδέψουμε κάποιον που είναι έτοιμος να πεθάνει θα ήταν τελείως αγενές και τελείως ξένο προς εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου